Sport

2013.06.09. 13:34

Távolodóban az ezüstérem

A Viktória jól kezdte a meccset, ám a két gól okozta sokkból nem ocsúdott fel, gyengén, rengeteg hibával futballozott.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC-Astra-Bíró Kert 0-2
(0-2).

- Szombathely, 50 néző, női felsőházi NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Magyar. Viktória: Bogdányi - Tischler, Tóth A., Marsai, Vörös - Krenács, Tóth E. - Horváth L. (Széles, 59.), Nagy D. (Soós, 46.), Sipos Megyeri. Edző: Mitterstiller Csaba. Astra: KOVÁCS K. - Megyes, Pince, Kakuszi, Molnár J. - Vidács (Jakab, 46.), SZABÓ B., SZEKÉR, Benkő, Godvár - Fogl. Edző: Dombó János. Gólszerzők: Fogl a 15., Szekér a 19. percben. Sárga lap: Godvár az 51., Vörös a 61., Fogl a 83. percben.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a 4. percben Marsai 25 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant. A 10. percben Sipos indította az üresen kilépő Nagy Dórát, aki 15 méterről a kifutó Kovácsba lőtt. Az elpuskázott ziccer megbosszulta magát. A 15. percben Szabó Boglárka 24 méteres szabadrúgását Bogdányi kiütötte, a berobbanó Fogl négy méterről a kapuba közepébe emelt (0-1). Négy perc múlva Szekér iramodott meg egyedül a jobb szélen, elhúzta a labdát a kifutó Bogdányi mellett, és 17 méterről a jobb sarokba passzolt (0-2).

Hideg zuhanyként érte a vasiakat a két gyors gól, hiába birtokolták többet a labdát, kapura semmi veszélyt sem jelentettek. Szünet után az 53. percben Sipos 16 méteres lövését védte Kovács, majd a 63. percben Szekér jobbról leadott hét méteres lökete zúgott el a léc fölé. Rengeteg hibával szőtte támadásait a hazai csapat.

A 75. percben Marsai üresen kilépett, ám az utolsó pillanatban becsúszva szerelték. - A Viktória jól kezdte a meccset, ám a két gól okozta sokkból nem ocsúdott fel, gyengén, rengeteg hibával futballozott. Az eredménnyel és a játékkal csalódást okoztunk önmagunknak és a kilátogató szurkolóknak egyaránt. Óriási lépéshátrányba kerültünk az ezüstéremért vívott harcban. Néhány játékosomnak el kellene gondolkodnia teljesítményén, mert ezzel sem mi, sem pedig - ha önkritikusak - ők sem lehetnek elégedettek - mondta Mitterstiller Csaba.

További eredmények: Hegyvidék-MTK 2-7, Femina-Szeged 3-2. Két fordulóval a bajnokság vége előtt az MTK már bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!