Sport

2013.06.11. 15:10

Távozik Búrány Zoltán a Haladástól

Szombathely - Nem hosszabbít szerződést Búrány Zoltánnal a Szombathelyi Haladás, így a 23 esztendős, szabadkai születésű labdarúgó távozik a Rohonci útról.

Pum András

Búrány Zoltán 2011. nyarán érkezett Szolnokról a Szombathelyi Haladáshoz. Az első évben tízszer volt kezdő, 11-szer csereként lépett pályára, a 2012/2013-as szezonban 13 alkalommal kezdett, négy alkalommal csereként szállt be. Összesen 38 NB I-es mérkőzést játszott zöld-fehérben. Idén tavasszal azonban már kevés játéklehetőséghez jutott a 23 éves futballista, Artner Tamás nem számított rá, így nem hosszabbították meg június 30-án lejáró kontraktusát. Érdekesség, hogy a védekező középpályás legkevesebbet eredeti posztján játszott, általában a balhátvéd szerepkörét bízták rá, amit remekül megoldott.

- A bajnokság befejezése után egyeztettem a vezetőkkel, és abban maradtunk, hogy miután nem illek bele Artner Tamás elképzeléseibe, nem hosszabbítanak velem szerződést - tudtuk meg Búrány Zoltántól. - A vezetőkről csak jókat mondhatok, ők már a télen hosszabbítani akartam velem, de - ahogy nyilatkoztam is - én megvártam a bajnokság végét. Szívesen maradtam volna a Haladásban, de ilyen az élet. Két éve kerültem Szombathelyre, még Aczél Zoltán hívott a Rohonci útra. Sok sikerélményben volt részem, úgyhogy jó szívvel gondolok az itt eltöltött időre. Igaz, voltak negatív dolgok is, azt például nehezem éltem meg, amikor a székesfehérvári meccs után bilincsben vitték el az edzőnket. Majd érkezett Artner Tamás, és bár a középpályán érzem otthon magam, nála szerintem egy teljesen új szerepkörben, balhátvédként is megálltam a helyem. Legalább ezzel a poszttal is bővül a repertoárom. Fiatal vagyok, mindenképpen az NB I-ben szeretnék futballozni, tapogatózások már voltak, de konkrét ajánlatot még nem kaptam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!