Sport

2013.07.30. 15:14

A győzelem a kosárlabda-válogatott célja

Csütörtökön Fehéroroszország vendégeként megkezdi a 2014-es Európa-bajnokságra selejtező sorozatot a magyar kosárlabda-válogatott - a körmendi Ferencz Csabával a soraiban.

Tóth Gábor

Az alakuló, formálódó, különböző problémák miatt több neves játékosát (Hanga, Lóránt, Báder) nélkülöző magyar válogatott június 24-e óta tréningezik. Több edzőtáborral, nemzetközi mérkőzéssel a háta mögött utazott el Minszkbe, holnap pedig - magyar idő szerint 18 órakor - Fehéroroszország vendégeként megkezdi az Európa-bajnoki selejtező-sorozatot. A keretben egyedül a Körmend játékosa, Ferencz Csaba képviseli a vasi színeket, őt kértük esélylatolgatásra.

 

A körmendiek játékosára, Ferencz Csabára (jobbról) fontos szerep vár a magyar kosár-válogatottban (Fotó: Kiss Teodóra)



- Ez a válogatott merőben más, mint például a tavalyi volt - fogalmazott Ferencz Csaba. - Nagyon sok a fiatal, új játékos a keretben. De más a stílusunk is, mint eddig. Aprólékosan megszervezett rendszerben játszunk, mindenkinek megvan a maga helye, feladata. Kemény másfél hónap áll mögöttünk, aminek szerintem meg is lett az eredménye. Csapattá kovácsolódtunk, meccsről meccsre jobb teljesítménnyel rukkoltunk elő, talán az erőnléttel és a formával sincs gond. Pontosan tudjuk, hogy milyen erőt képvisel Fehéroroszország és Szlovákia. És azt is tudjuk, hogy csak csoportgyőztesként léphetünk tovább. Ennek megfelelően a csoportgyőzelem a cél. Optimista vagyok,  szerintem teljesíteni tudjuk a célkitűzést. Ezért szenvedtünk annyit az elmúlt hetekben - biztos vagyok benne, hogy mindenki tudása legjavát fogja nyújtani az elkövetkező napokban. Készen állunk a selejtezőre.

A válogatott szakmai stábja: Sztojan Ivkovics (szövetségi kapitány), Pór Péter (szövetségi edző), Goran Miljkovic (szövetségi edző), Horváth Péter (csapatvezető), Polster Péter (gyúró), dr. Téglásy György (orvos), Plézer Gábor (technikai vezető). 

A játékoskeret: Simon Balázs (Szolnok), Tóth Gergely (Sopron), Keller Ákos (Szolnok), Wittmann Krisztián (Kecskemét), Vojvoda Dávid (Szolnok), Obadiah Nelson Trotter (Triumph Lyuberti, Oroszország), Tóth Ádám (Paks), Szabó Zsolt (Paks), Ferencz Csaba (Körmend), Tóth Norbert (Pécs), Lekli József (ZTE). 

Az Eb-selejtezők programja, augusztus 1.: Fehéroroszország-Magyarország (Minszk, 18.00). Augusztus 4.: Magyarország-Szlovákia (Sopron, 18.00). Augusztus 10.: Magyarország-Fehéroroszország (Kecskemét, 18.30). Augusztus 13.: Szlovákia-Magyarország (Besztercebánya, 18.00). 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!