Sport

2013.07.29. 16:35

Edzésben a két NB III-as csapat

Javában készül a 2013/2014-es NB III-as labdarúgó-bajnokság augusztusi rajtjára a két vasi csapat, a Szombathelyi Haladás II. és a Körmendi FC.

Vas Népe

A Haladás II. keretét az U18-as, az U21-es együttes, valamint az NB I-es Haladásból visszajátszók alkotják.  - Célunk a harmadosztályban is változatlan, elsődleges szempont a gyerekek fejlődése, az, hogy minél több fiatalt adjunk a felnőttcsapat számára - mondta Tóth László, a Haladás II. mestere.

- Tavasszal már sok 16-17 éves futballista bemutatkozott nálunk, és mivel elégedettek voltunk velük, ősszel is számítunk rájuk. Fontos, hogy minél több nívós meccset játsszanak, reményeink szerint a harmadosztályban is meglesz erre a lehetőségük. Persze az eredményességet sem hanyagolhatjuk el, a sikerekből erőt meríthetünk, kell a plusz motiváció. A Haladás II. eddig egy edzőmeccset játszott, az izraeli Hapoel Petah-Tikva ellen Ausztriában 1-0-ra kikapott. 

A további program. Július 31., szerda 17.00: Haladás II.-Ajka. Augusztus 2., péntek, Sopron, 17.00: Sopron-Haladás II. 7., szerda, Csákvár, 17.00: Csákvár-Haladás II. 10., szombat, 16.30:  Haladás II. 17., szombat, 17.00: Haladás II.-Haladás U21. 

A tavaly remekül teljesítő körmendieknél nagy játékosmozgás volt az elmúlt napokban. Távozott Niksz Tamás (Ausztria), Esztergályos Zsolt (Ausztria), Hajgató Levente (?), Wágner Bálint (HVSE), Kis-Nemes Milán (Csepreg). Igaz, érkezőkben sincs hiány: Sásdi Bálint (Sopron), Bezdi Dominik (Kőszeg), Baranyai Martin (HVSE), Kajtár Máté (HVSE), Horváth Alfréd (Körmend VSE). 

- Bő két hete tréningezünk, a megfelelő ütemben haladunk - árulta el ifj. Molnár Károly, a Körmendi FC trénere. - Niksz Tamás 19 gólja biztosan hiányozni fog. A lehetőségeink behatároltak, de megpróbálunk egy ütőképes csapatot összehozni. A keretünk jelentősen már nem változik. 

A Körmend eddigi edzőmérkőzései: Haladás U19-Körmend 1-6, Répcelak-Körmend 0-2, Körmend-Zalalövő 2-0, Körmend-Bük 6-2.

A további program: Körmend-Magyarszecsőd (július 31., 18.00), négy város - Körmend, Celldömölk, Lenti, Barcs  tornája (augusztus 34.), Haladás U18-Körmend (augusztus 6., 18.00), Körmend-Szentgotthárd (augusztus 14., 18.00). A bajnokság augusztus 17-18-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!