Sport

2013.07.22. 14:26

Két hazai vereség: osztrák focicsapat nyerte a Mitropa Kupát

Kőszeg, Lukácsháza - Az utolsó helyen zárta a Mitropa Kupa nemzetközi labdarúgótornát, ráadásul egy nagy vereségbe is belefutott a vasi színeket képviselő megyei I-es bajnok Kőszegi SK.

Tóth Gábor

A Mitropa Kupán, egyben a Dr. Rákli Kálmán emléktornán négy csapat lépett pályára szombaton Lukácsházán és Kőszegen. Ausztriából a burgenlandi bajnok, az SV Neuberg, Szlovákiából a Nyugat-Szlovák körzet legjobbja, az MSK-Thermal Velky Meder érkezett. Továbbá a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztály bajnoka, a Győrszemere KSK, valamint a vasi színeket képviselő házigazda, a megyei I. osztály aranyérmese, a Kőszegi SK meccselt.

Kovács Ferenc (középen), Szerdahelyi János (jobbra) a díjátadón. Fotó: MLSZ Vas Megyei Igazgatósága

Az elődöntőben a Győrszemere 3-0-ra verte a Kőszeget. A másik ágon 1-1-el zárult az osztrák-szlovák csata, végül 11-esekkel 5-4-re a Neuberg nyert. A bronzmeccsen a Velky Meder meglepően könnyedén lépte le 9-0-ra a Kőszeget. Végül a fináléban a Neuberg 2-1-re győzte le a Győrszemerét.

– Erős tornán vettünk részt, és sajnos jelen pillanatban nem tartunk ott, ahol ellenfeleink – értékelt Neudl Gábor, a kőszegiek trénere. – Sokan távoztak tőlünk a nyáron, ráadásul a jelenlegi keretünkből is sokan hiányoztak. Egyelőre formálódik, alakul a csapatunk. A Mitropa Kupán is sok fiatalnak, próbajátékosnak adtam lehetőséget. A helyezésünk reális.

A rendezéssel, a körítéssel nem volt probléma, a vendégek remekül érezték magukat. Egyébként a csapatok mellett az érintett térségek sportvezetői is ellátogattak Kőszegre.

A 23. Mitropa Kupa végeredménye: 1. Neuberg (osztrák), 2. Győrszemere, 3. Velky Meder (szlovák), 4. Kőszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!