Sport

2013.07.05. 22:00

Légiósnak áll a gólkirály, Niksz Tamás

Körmend - A Körmendi FC futballistája, Niksz Tamás lett az NB III. Bakony-csoport mögöttünk hagyott szezonjának a gólkirálya, 26 meccsen 19 találatot jegyzett.

Tóth Gábor

Igencsak eredményes pályafutás van Niksz Tamás mögött. A 27 éves labdarúgó kétszer volt már gólkirály (Simaság, Körmend) a megyei I. osztályban, valamint ötszörös bajnoknak vallhatja magát ugyancsak a megyei I-ben (Simaság, Bük, kétszer Körmend). Ezt az eredménysort fejelte meg az NB III-as gólkirályi címmel.

A gólerős Niksz Tamásnál (középen) jó helyen van a labda. Fotó: Szendi Péter

- Nem tagadom, nagyon örülök a gólkirályi címnek, büszke vagyok rá, hiszen NB III-ban nem jut el mindenki idáig. Ez eddig a legfontosabb egyéni elismerésem - fogalmazott Niksz Tamás. - Már 18-19 évesen játszottam az NB III-ban, szeretek focizni, az edzésekre, a mérkőzésekre mindig szakítok időt. Ám magasabb szintben soha nem gondolkodtam, mindig is munka mellett rúgtam a labdát. Öt évet játszottam Körmenden, de a következő szezont Ausztriában kezdem meg. Többször is kapacitáltak már, hogy álljak légiósnak, most éreztem azt, hogy ideje váltani. Nem is a pénz motivál, hanem szeretném kipróbálni magam egy új közegben. De elképzelhető, hogy egyszer még játszok körmendi mezben. Ugyanis nagyon jól éreztem magam Körmenden. Az öltözőben mindig jó volt a hangulat, Molnár Károly személyében pedig egy olyan edzője van a csapatnak, akivel mindig szerettem együtt dolgozni. Azt mondják rám, hogy gyors vagyok, azt pedig én is tudom magamról, hogy jó arányban használom ki a helyzeteimet. Remélem, hogy még jó néhány eredményes szezon vár rám - zárta szavait a Niksz Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!