Sport

2013.07.18. 16:23

Mitropa Kupán a Kőszegi SK

Kőszeg, Lukácsháza - A szombati Mitropa Kupa nemzetközi labdarúgótornán a házigazda, a megyei I-es bajnok Kőszeg képviseli a vasi színeket.

Tóth Gábor

A hagyományos, a sorban immár 23. Mitropa Kupán – egyben a Dr. Rákli Kálmán emléktornán – négy csapat meccsel a rangos trófeáért: a Kőszegi SK (megyei I-es bajnok Vas megye), a Győrszemere KSK (megyei I-es bajnok Győr-Moson-Sopron megye), az SV Neuberg (Ausztria, burgenlandi bajnok) és az MSK-Thermal Velky Meder (Szlovákia, Nyugat-szlovák körzet bajnoka).

A tornát szombaton 13 órás kezdéssel az elődöntők nyitják. A Neuberg–Velky Meder meccsnek Lukácsháza, a Győrszemere–Kőszeg derbinek pedig Kőszeg ad otthont. Ezután már csak Kőszegen rendeznek mérkőzést: a két vesztes a bronzmérkőzésen (15.30), a két győztes pedig a döntőben (17.00) lép pályára. A döntőben 2x40 perc, míg a többi találkozón 2x30 perc lesz a játékidő, döntetlen esetén egyből következnek a tizenegyesek.

– Kénytelenek vagyunk új együttest építeni, mert nagyon sokan távoztak a tavalyi bajnokcsapatunkból – árulta el Neudl Gábor, a kőszegiek trénere. – Az alapemberek közül eligazolt Horváth Péter, Bezdi Dominik, Szolyák Tibor, Takács Jácint és Sárdi Roland is. Munkahelyi elfoglaltság miatt pedig Fehér András és Keresztes András hagyja ki a tornát. A két mérkőzést a fiatalok tesztelésére használjuk fel, illetve megpróbáljuk beépíteni a csapatba az új fiúkat. A csapatomtól a tisztes helytállást várom. Persze hazai pályán jó lenne valami szép eredménnyel előrukkolni – de jobb, ha a realitások talaján maradunk. Első ellenfelünk, a Győrszemere zsinórban négyszer nyerte meg a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságot. Több volt élvonalbeli játékost vonultat fel. Nem mi vagyunk az esélyesei a párharcnak.

A Mitropa Kupa 1991 óta íródó történelmében eddig csupán négyszer hirdettek Vas megyei bajnokot: 1995-ben a Bük, 2001-ben a Püspökmolnári, 2009-ben a Körmend, 2010-ben pedig a mostani házigazda, a Kőszeg nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!