Sport

2013.07.17. 12:59

Remekelt a Szentgotthárd kézicsapata

Izola - Három kategóriában lépett pályára, remekül teljesített a Pawel Packing Szentgotthárdi KK NB II-es férfi kézilabdacsapata a szlovéniai Eurofest nemzetközi tornán.

Tóth Gábor

Idén már 21. alkalommal rendezték meg a szlovéniai Izolában az Eurofest nemzetközi kézilabdatornát, amelyen a hagyományok szerint több országból I., II. osztályú csapatok is részt vettek. A szentgotthárdiak három kategóriában is neveztek az öt napon át tartó tornán – előzőleg megállapodtak a szervezőkkel, hogy a mérkőzések ne fedjék egymást. A felnőtt kategóriában, az 1994 előtt születettek között és az idén először megrendezett strandkézilabda kategóriában is a 94-es születésű játékosaival vett részt a gotthárdi egyesület..

A felnőttek között a harmadik helyig jutott a Szentgotthárd. A bronzmeccsen a szlovén első osztályú játékosokat is felvonultató Elita ellen 27-24-re nyert a magyar színeket képviselő fiatal társaság. Strandkézilabdában szintén bronzérmet szereztek. A legjobb eredményt saját korosztályukban, a 94-es korcsoportban érték el a gotthárdiak, a döntőig verekedték magukat. Ott remek meccsen, egyetlen góllal alulmaradtak a házigazda Izola elsőosztályú junior gárdájával szemben (18-19), így az előkelő második helyen zártak.

A Szlovéniában járt eredményes gotthárdi delegáció, az ifjú játékosok, az edzők, a csapatvezetők. Fotó: Pawel Packing Szentgotthárdi KK

A szentgotthárdi csapat játéka mély benyomást tett a belga élvonalbeli Olse Merksem csapatára, meghívták a vasi kisváros klubját egy augusztusi, belgiumi nemzetközi tornára, amelynek Antwerpen ad otthont.

Az izolai tornán részt vett szentgotthárdi csapat: Kozma Máté, Kozák Tamás, Surányi József, Hegyi Gergely, Bouti Bence, Vadász Márton, Mákos Márk, Szakács Máté, Páli Gábor, Hertelendy Bence, Németh Dávid, Háklár Marcell, Fodor Bálint, Dancsecs Mátyás, Hertelendy Levente, Murányi Péter játékosok, Mákos Csaba csapatvezető, Ernst Attila, Ernst József edzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!