Sport

2013.08.25. 19:55

A Viktória kikapott az Astrától

A női labdarúgó NB I. 3. fordulójában a Viktória fontos meccset bukott el odahaza az Astra ellen. A fővárosiak 2-0-ra győztek.

Vas Népe

Viktória-Trend Optika FC–Astra Hungary
0-2 (0-1).

Szombathely, Király Sportlétesítmény, 200 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Boda.Viktória: Földes – Tischler, Tóth A. (Csidei, 67.), MANHART, Vörös – Soós, Ferencsik – Széles (Szakonyi, 61.) Németh L. – MARSAI – Nagy D. (Horváth L., 63.). Edző: Mitterstiller Csaba.Astra: Kovács K. – Gyöngyösi (Kakuszi, 79.), PINCZE, Sümegi, Molnár J. – Szabó B., Megyes (Kancsár, 89.), DIAKANOVÁ, Benkő – Fogl (Csorbai, 14.), GODVÁR. Edző: Dombó János.

A Viktóriában privát elfoglaltsága miatt Tóth Enikő mellett Grubits Daniella is hiányzott. Mitterstiller Csaba igyekezett váratlant húzni: a védő Marsai Nikolettát a támadósorba vezényelte. Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Viktória,több támadást is vezetett. Előbb Nagy Dóra, majd nem sokkal később Széles Viktória került óriási helyzetbe, ám mindketten hibáztak. Ahogy az lenni szokott, az ellenfél büntetett.

A 25. percben egy bal oldali szögletet a hosszún érkező Pincze visszafejelt középre, két viktóriás védő közül Csorbai eszmélt a leghamarabb, és öt méterről a hálóba lőtt (0-1). A gól alaposan megfogta a hazai együttest, visszaesett a teljesítménye, tompán, fásultan futballozott. A második félidőre Mitterstiller Csaba igyekezett felrázni játékosait, de a vasiak csak enyhe mezőnyfölényt tudtak kiharcolni.



A 65. percben egy mélységi indítás, majd egy szép akció után Diakanová lőtt a hálóba (0-2). A hátralévő idő kiegyenlített játékot hozott, a Viktória nem tudott újítani, az Astra pedig kényelmesen futballozott, a középpályán pedig rendre megnyerte az egy-egy elleni párharcokat. A hazaiak Marsai révén elsősorban átlövésekkel próbálkoztak, kevés sikerrel. A Viktória rengeteg hibával, olykor ötlettelenül játszott a lelkesen futballozó Astra ellen, amely egyáltalán nem érdemtelenül nyerte meg a találkozót.

Az igazsághoz tartozik, hogy Heike Manhart és Nagy Dóra is sérüléssel bajlódott a héten, egyikük sem volt teljesen egészséges. Gólszerzők: Csorbai a 25., Diakanová a 65. percben. 

Mitterstiller Csaba: – A végeredmény csalódás számomra. Azok az erények, amiről egész héten beszélgettünk a csapattal – a lelkesedés, határtalan hit – a fővárosi csapatot jellemezték, nem minket. Amíg ezeket az emberi erényeket, nem tudjuk magunkévá tenni, kiemelkedő sikert nem tudunk elérni. Komoly szemléletbeli változásra van szükség. 

További eredmények: Budapest Honvéd–Femina 0-4, FTC–Újpest 8-0, MTK–Szegedi AK 11-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!