Sport

2013.08.21. 12:42

Kézilabda: már pályán az NB II-es női, Vas megyei csapatok

Vas megye - Már javában készül a 2013/2014-es szezonra a négy Vas megyei NB II-es női kézilabdacsapat - és formálódnak a keretek.

Tóth Gábor

A tavalyi, a 2012/2013-as szezonban a Dr. Lupo-Büki TK a dobogó második fokán zárt, a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő a harmadik lett, a Sárvárfürdő Kinizsi a hetedik helyre futott be, a Körmendi DMTE pedig sereghajtóként, a 10. helyen fejezte be a pontvadászatot. A csapatok már munkába álltak, az edzők értékelnek, a keretek formálódnak.

– Elégedett vagyok a mögöttünk hagyott szezonnal – értékelt a bükiek trénere, Mátés István. – Jó szellemű társaság jött össze, erős kerettel dolgozhattam. A játék minden elemében fejlődtünk, ennek köszönhetően közvetlen a hajráig még a bajnoki címért is versenyben voltunk. Az élmezőnybe vártam a csapatomat, mégis nagyon szép eredmény a második hely. Örülnék, ha a keret az előttünk álló szezonra is együtt maradna. Az biztos, hogy Mórocz Patríciától el kell búcsúznunk – vele kulcsembert veszítünk.

A tavalyi szezon legeredményesebb NB II-es női kézilabdacsapata, a Dr. Lupo-Büki TK együttese - játékosok, edzők és vezetők. Fotó: Dr. Lupo-Büki TK

– Az elmúlt szezonban a dobogó harmadik fokán végeztünk, ami bravúros eredmény – vélekedett a CVSE trénere, Rozmán Gergő. – A felkészülést már elkezdtük, az őszi szezon végén az 1-5. hely valamelyikére várom a csapatot. A keretünk még képlékeny, de Kovács Magdolna személyében rutinos, jó játékossal erősödünk – és tervezzük még erősítéseket. Emellett szeretnénk a fiataloknak is lehetőséget adni.

Celldömölkön a kispadon is történt változás: Salamonné Csótár Adrienn a jövőben csak a junior csapatot fogja irányítani, a felnőtt gárdánál egyedül Rozmán Gergő dolgozik edzőként.

– A tavasz folyamán játékban sokat fejlődtünk, a sok hiányzás ellenére sok szoros meccset játszottak – fogalmazott a sárváriak játékos-edzője, Pupp Adél. – A csapat összességében teljesítette a célkitűzést, ám hiányérzet maradt bennem, mert kis szerencsével, nagyobb odafigyeléssel előrébb is végezhettünk volna.

A Kinizsinél is alakul a keret. Bogáth Krisztina abbahagyja a játékot, Földi Anna térdműtét után lábadozik, Horváth Szilvia szülés után tér vissza, Szalai Marietta vállsérülése után kezdte meg az edzéseket.

– Tavaly letisztult a keretünk, csak azok a játékosok maradtak, akik hisznek az elvégzett munkában. Ennek megfelelően a szezon végére már tudtunk jó mérkőzéseket játszani – értékelt a Körmend szakvezetője, Oláh Sándor. – Szeretnénk tovább fejlődni – szerencsére a lányok szorgalmasak, vevők a munkára.A keretben több változás is történt. Sajnos Tóth Bernadett és Szépné Jakosa Mónika visszavonult. Nagy örömömre Horváth Tímea újra csatasorba állt, érkezik még Horváthné Balogh Eszter és Szép Éva. Rajtuk kívül Őri Tünde, Károly Anett, Mannhertz Vanda és Benedek Ágnes csatlakozott hozzánk – nekik a junior csapatban szánunk fontos szerepet. Az alapvető célunk, hogy elmozduljunk az utolsó helyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!