Sport

2013.08.02. 22:00

Nyári síugrás

Jól szerepelt a kőszegi Molnár Flórián a FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) által rendezett Schüler Sommer Grand Prix elnevezésű nemzetközi síugróversenyen.

Tóth Gábor

Egyedül Molnár Flórián képviselte a magyar színeket a 2001-ben született és fiatalabb versenyzőknek kiírt nemzetközi műanyag borítású sáncokon rendezett síugró versenyen. A kétnapos, németországi viadalra 18 országból több mint 150-en érkeztek. Flóriánnak a 2002-es évjáratban 39 versenyzővel kellett megmérettetnie magát.

Molnár Flórián, az ifjú síugró (Fotó: Kőszegi SK)

Az edzésen Flórián gyorsan megérezte a sáncot, ezt követően már csak finomhangolásra volt szüksége. Ezt pár ugrással megoldotta, így nyugodtan várhatta a másnapi, a délutáni hőségben kezdődő versenyt. Mindenkinek két ugrást kellett bemutatnia. Flórián már az első ugrással megnyugtatta edzőjét, Molnár Lászlót - aki egyúttal az édesapja is - , hiszen a legjobbaktól csupán egy-két méterrel volt lemaradva. A cél a tisztes helytállás volt, de itt már látszott, hogy összejöhet egy a dobogóközeli helyezés is. Másodikra a kőszegi versenyző javítani tudott eredményén, végül az előkelő nyolcadik helyen végzett az erős nemzetközi mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!