Sport

2013.08.28. 15:50

Rajt a teke Szuperligában

A hétvégén rajtol a teke első osztály, a Szuperliga pontvadászata. A tízcsapatos férfi csoportban a Répcelaki SE ismét a legjobbak közé vágyik.

Horváth Erika

Az előző szezonban sporttörténelmet írt a Répcelaki SE férfi tekecsapata: nem csak az egyesület, de a város legnagyobb sikerét is elérve bajnoki bronzérmet szerzett. A hétvégén elrajtol az új szezon - az előjelek nem rosszak.

- Úgy érzem, nagyon jól sikerült a felkészülésünk. Elsők lettünk a hazai rendezésű VJS Transz Kupán, a legutóbbi hétvégén pedig Ausztriában nyertünk nemzetközi versenyt - kezdte Kiss Zsolt, a csapat edzője. - A Győr-Szol csapatától igazolt új szerzeményünk, a 22 éves Babos Tamás kiválóan szerepelt, az övé volt a legjobb teljesítmény a csapatban - úgy tűnik, sikerült beilleszkednie. Vele együtt nyolcfős a felnőtt keretünk; a régiek - Pete Sándor, Ritter Tamás, Rudolf Balázs, Vörös Milán, Gosztola László, Farkas Imre, illetve a Hegyhátszentjakabról igazolt Horváth Attila alkotja. Az ifjúsági duónk továbbra is ifj. Móricz Zoltán és Boucsek Zoltán. Reálisan a 2 -4. hely megszerzése lehet a célunk, ami ismét Európaliga-indulást érhet (október 1-jén kezdődik az idei torna Augsburgban, amelyre a csapat a bajnoki bronzzal kvalifikálta magát).

Szombaton (14.00) hazai pályán kezd a Répcelaki SE, ellenfele éppen Babos előző csapata, a Győr-Szol lesz. Az az együttes, amely szintén otthon tudhatja majd magát, hiszen hasonlóan a répcelaki tekecsarnokot használja, és vasárnaponként ott vívja a hazai meccseit.

- Az egyik legnehezebb mérkőzésünk előtt állunk - folytatta Kiss Zsolt. - Egyrészt, tavaly fájó vereséget szenvedtünk a győriektől, másrészt erre a szezonra nagyon megerősödtek. Természetesen győzni szeretnénk, ehhez viszont igazán jó teljesítményre lesz szükség.

A Répcelak őszi programja. Augusztus 31. Répcelak- Győr-Szol. Szeptember 7. Közutasok- Répcelak. 14. Répcelak -KV Előre. 21. Szolnok- Répcelak. 28. Répcelak -FTC. Október 12. Nyíregyháza- Répcelak. 19. Szeged -Répcelak. 26. Répcelak -ZTK-FMVas. November 2. Ajka -Répcelak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!