Sport

2013.08.02. 22:00

Szlovákia a következő következő ellenfél

Elfogadható mértékű vereséggel kezdte csütörtökön este az Európa-bajnoki selejtezőt a magyar kosárlabda-válogatott Fehéroroszország vendégeként.

Tóth Gábor

A magyar válogatott remekül kezdett Minszkben, Simon Balázs igazi vezére volt a csapatnak, a palánkok alatt pedig Keller Ákos jeleskedett 13 ponttal és 11 lepattanóval. A második félidőben azonban fordítottak a hazaiak, végül 79-75-re nyertek. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány csapata azonban így is remekül helytállt magasabban rangsorolt ellenfelével szemben. A négy pont különbség ugyanis a hazai (Kecskemét, augusztus 10., szombat, 18.30) mérkőzésen ledolgozhatónak tűnik.

- Büszke vagyok a fiúkra, a körülményekhez képest maximális teljesítményt nyújtottak. Egy hónappal ezelőtt még nem hittem volna, hogy ilyen pozitív játékot tapasztalok Minszkben, Simon igazi motorja volt a csapatnak, Vojvoda remek kosarakat szerzett, Trotteren pedig nem látszott a három hónap szünet. A továbbjutás szempontjából elfogadható eredményt értünk el. Kellemetlen ellenfél Fehér-oroszország, de nem tudta megtörni fiatal csapatunkat - értékelt Sztojan Ivkovics.

Válogatottunk vasárnap Sopronban folytatja az Eb-selejtezőt, 18 órás kezdéssel Szlovákia lesz az ellenfél (Digi Sport 1). A soproni mérkőzésen kötelező a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!