Sport

2013.09.26. 14:10

Két vasi erős ember

Remekül szerepelt a két vasi fekvenyomó Antal Kálmán és Kelemen Ferenc a magyar bajnokságon és a világbajnokságon.

Tóth Gábor

Miskolc adott otthont a szlovák-magyar közös erőemelő és fekvenyomó bajnokságnak. Az erőpróbán két vasi sportember képviseltette magát - mindketten védőruha nélküli kategóriában (RAW) feküdtek neki a súlyoknak. A sorokpolányi Antal Kálmán (Galaxy Fitness SE) open korosztályban, 110 kilós súlycsoportban indult. Végül 215 kilóig jutott, amivel a dobogó második fokára állhatott. A nemesrempehollósi Kelemen Ferenc (Haladás VSE-BPW Hungária Kft.) masters, 50 59 év közötti korosztályban, a -82,5 kilósok mezőnyében 110 kilót nyomott ki, ezzel bajnoki címet szerzett.


Kelemen Ferenc az ob-ról és a vb-ről hozott aranyérmével (Fotó: Horváth Csaba)


Bő egy héttel az országos bajnokság után rendezték Egerben a GPC (Global Powerlifting Committee) profi erőemelő és fekvenyomó világbajnokságot amelyre az ob-n elért eredményei alapján a két védőruha nélkül versenyző vasi fekvenyomó kvalifikálta magát. A vb-n 32 ország 240 sportolója tette próbára az erejét. Antal Kálmán a 110 kilós felnőttek mezőnyében 217,5 kg-ot teljesített. Ezzel éppen hogy lecsúszott a dobogóról: ugyanis a harmadik helyen végző riválisa is ennyit nyomott ki, ám neki 1,4 kilóval könnyebb volt a testsúlya.

Antal tehát egy értékes negyedik helyezéssel zárta a vb-t. Kelemen Ferenc az 55- 59 évesek -82,5 kilós súlycsoportjában nevezett. A veterán fekvenyomó először 95, majd 110, végül 115 kilót nyomott ki, ezzel világbajnoki címet szerzett. Érdekesség, hogy HVSE-BPW Hungária Kft. fekvenyomója második masters vb-diadalát aratta: 2010-ben Szlovákiában, Nagyszombaton (Trnava), még a -90 kilósok között, védőruhában 155 kilót teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!