Sport

2013.10.30. 17:15

A KEK-ben szerepelt a HVSE sakkcsapata

Szombathely - A középmezőnyben, a 19. helyen zárta a Haladás VSE sakkcsapata a Klubcsapatok Európa Kupáját (KEK).

Horváth Erika

Rodosz szigetén rendezték meg a KEK idei küzdelmeit, amelyen a férfiaknál 53 csapat – köztük egyedüli magyarként a Haladás VSE – szállt harcba. A bajnoki bronzérmükkel indulási jogot szerzett szombathelyiek harmadszor szerepeltek a világnagyságok sorát felvonultató versenyen, ahol hatfős csapatok hét fordulóban döntötték el a helyezések sorsát. A Haladás VSE Kovács Gábor, Németh Miklós, Petényi Tamás, Nagy Gábor, Csonka Attila, Pergel László összeállításban ült asztalhoz.

Eredményeik: Chess Club Eppingen (német)–HVSE 0,5-5,5, HVSE–Temmer Shakki (finn) 2,5-3,5, Nordea Skanderborg (dán)–HVSE 2-4, HVSE–Limhamns SK (svéd) 3-3, Schachclub MPO Maria Saal (osztrák)–HVSE 4-2, HVSE–Club d'Echecs de Geneve (svájci) 3-3, HVSE– SK Advisory Invest Baden (osztrák) 5-1. A szombathelyiek három győzelmükkel, két döntetlenjükkel és két vereségükkel a 19. helyen zárták a versenyt. Legeredményesebb játékosuk szlovák légiósuk, Petényi Tamás volt, aki 5,5 pontot gyűjtött.

A KEK-et nagy meglepetésre a cseh G-Team Novy Bar nyerte az orosz Malachiter és az azeri SOCAR előtt. A séi Rapport Richárdot is a soraiban tudó, az értékszámok alapján a kilencedik helyre rangsorolt francia Clichy Echecs 92 a negyedik helyen zárt. A második táblán szereplő 17 éves Ricsi 5,5 pontot ért el – 6 Élő-ponttal gazdagodott.

– Jó eredményt értünk el, először sikerült az első 20 között végeznünk – értékelt Pergel László, a HVSE csapatvezetője. – Sajnos a 2. fordulóban becsúszott vereség miatt igazán erős csapattal nem sikerült összekerülnünk. Ráadásul az utolsó három napban Kovács Gábor betegen játszott. De összességében jó élmény, jó hangulatú verseny volt, sok világsztárt láthattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!