Sport

2013.10.18. 19:10

Szoros csatában kapott ki a VSA az MTK-tól

Szoros csatában kikapott ugyan, de megszerezte első bajnoki pontját az NB I-ben a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia– MTK-Budapest 2:3 (-21, 16, -12, 22, -13)
Szombathely, 200 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette:
VSA: Simon, Kiss, MOHL-BENESÓCZKY, Varga, TAKÁCS, Bodovics. Csere: Sipos V. (liberó), Sipos L., Mikos, Gőczi. Edző: Mucsi Péter.
MTK: Rédei, Győri, Nagy, RÁCZ, Dégi, Bleicher. Csere: Tímár (liberó), HORVÁTH V. Edző: Rácz László.

Gyorsan a kezébe vette az irányítást a jó pár rutinos röplabdást, köztük három volt válogatottat is felvonultató MTK (10-7). A hazaiaknak csak a játszma finisében kezdett megjönni az önbizalma, pedig a fővárosiak is ugyanúgy hibáztak nyitásban, nyitásfogadásban és támadásban is. Három pontra sikerült felzárkózni (20-23, 21-24), de már túl késő volt (21-25).

A második szettben a nagyon tapasztalt Rácz révén 3-7-ig lépett el az MTK, de Simon Judit nyitássorozatával olyannyira elbizonytalanította a vendégeket, hogy hamarosan öt ponttal már a VSA vezetett (14-9). És nem volt megállás. Életre kelt az egész hazai csapat, örömmel és jól játszott, aminek meg is lett az eredménye (25-16).

A harmadik játszmában a „gyerekcipős”, szétesett, tanácstalan arcukat mutatták a szombathelyiek, szinte tetszés szerint érték el pontjaikat a fővárosiak (5-18). Innen már nem jöhetett nagy fordulat (12-25). Kiegyenlített csatát hozott a negyedik szett. A hazaiak 10-10-nél érték utol az MTK-t. Még 22-22-nél is együtt volt a két csapat – ezúttal sikerült a kiélezett végjátékot maga javára fordítani a szombathelyi együttesnek (25-22). A döntő, rövidített játszmában eleinte meg-megremegtek a kezek, nem igazán hittek magukban az akadémisták. Aztán Takács Doroti vezérletével felkapasztottak, de végül – a legminimálisabb különbséggel – alulmaradtak (13-15).

A 16 éves Takács Doroti (15) a hálónál és a mezőnyben is betonbiztos pontja volt a VSA-nak (Fotó: Unger Tamás)

Ha győzni nem is sikerült, de (a 3:2-es vereségért járó) első bajnoki pontját megszerezte a VSA.

Mucsi Péter: - Egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés. Voltak hullámvölgyeink,  de jól kijöttünk belőlük. Egy kicsivel nagyobb  rutin még mindig hiányzik ahhoz, hogy győzni tudjunk.

Rácz László: - Borzasztóan hullámzó volt a teljesítményünk. Az újonccsapat ellen nekünk kötelező a győzelem, de ők szépen, agresszíven játszottak, és mi hagytuk, hogy érvényesítsék az akaratukat. Nagyon nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. Van még mit gyakorulnunk nekünk is.

Vasárnap ismét hazai pályán (15.00, Sugár úti csarnokban) játszik a Vasi Sport Akadénia, ellenfele a tabella második helyén álló Nyíregyháza együttese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!