Sport

2013.10.30. 10:15

Az utolsó szalmaszál? - A címvédő Alba Fehérvárt fogadja a Falco

Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság 6. fordulójának nyitómeccsén a még nyeretlen Falco a bajnoki címvédő Alba Fehérvárt fogadja pénteken 18.15-ös kezdéssel (SporKlub). A szombathelyieknek létkérdés a győzelem.

Tóth Gábor

Nem vitás, az eddig öt vereséget számláló Falco számára már nincsen lejjebb. Egy újabb kudarc esetén a sárga-fekete klubvezetők új célt jelölhetnek ki a csapat elé A tavalyi bajnok érkezik Szombathelyre. Ám ez az Alba már nem a tavalyi. A csapat és a szakmai stáb is teljesen átalakult. Ettől függetlenül remekül, három győzelemmel (Sopron, Szeged, Nyíregyháza) kezdte a szezont. Utóbbi két meccsét viszont elveszítette, kikapott Körmenden és Kaposváron is – vagyis nem verhetetlen a Falco soros ellenfele, főleg idegenben tűnik sebezhetőnek. Igaz, ne feledjük, hogy az Alba az EuroCupban is szerepel. Az európai porondon sok sikerélményben még nem volt része, mindhárom meccsét elbukta, legutóbb kedden játszott a sorozatban.

Elégedettségre az eddigi öt bajnoki fordulóban nem volt ok a Falcónál. Balról: Bencze Tamás, Will Tamás, Váradi Kornél (Fotó: Horváth Csaba)

– Kétségtelen, az Alba komoly terhelést kap, ami talán a mi malmunkra hajthatja a vizet – fogalmazott Bencze Tamás, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Egy szokatlan stílusban játszó, jó csapat érkezik hozzánk. De felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk. A kérdés csak az, hogy fejben mennyire leszünk rendben. Ez a kulcs. A mi helyzetünkben csak a győzelem az elfogadható eredmény. Nem szabad, hogy megremegjen a kéz, elszálljon az önbizalom. Jobb csapat vagyunk annál, mint amit a tabella sejtet. A napokban változtattunk néhány dolgon, például az edzésmunkában, a taktikában. Bízom benne, hogy ezt vissza fog köszönni a pályán. A srácok elszántak, abban biztos vagyok, hogy az akarással, a küzdéssel nem lesz gond.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!