Sport

2013.10.29. 13:05

Csúnya vereség - Görcsölt, sokat hibázott a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság hetedik fordulójában elszenvedte ötödik vereségét a Swietelsky-HVSE. A szombathelyiek ezúttal fájó pofonba szaladtak bele.

Tóth Gábor

Rákosmenti FC–Swietelsky-Haladás VSE 4-3 (2-2)
Csömör, 100 méző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Takács, Baghy (Rábel).
Rákosmenti: JÁGER – HORVÁTH SZ., Horváth N., Dalmady, Mészáros. Csere: Szabó, Kis, Kator, Kalina, Pap, Szalay. Edző: Sólyom László.
HVSE: Németh K. – Szimcsák, Gyurcsányi, Horváth P., Halmos. Csere: Zseli (kapus), Bogyó, Dorogi, Németh P., CZEGLÉDI, Schimmer, Vidák. Edző: Horváth Levente.
Gólszerzők: Horváth Sz. (6., 18.), Horváth N. (23.), Szabó (35.), ill. Czeglédi (4.), Gyurcsányi (20.), Vidák (37.).

A Rákosmenti az NB II. Keleti-csoportjának bajnokaként szerzett jogot az élvonalra. A szerény erőt képviselő újonc az idén még nem nyert meccset, a papírforma tehát a rutinos játékosok egész sorát felvonultató szombathelyiek sikerét ígérte. Ennek megfelelően kezdtek a zöld-fehérek, gyorsan vezetést szereztek. Ám a hazaiak gyorsan egyenlítettek. Ez nem törte meg a vasiakat, támadásban maradtak, sorra dolgozták ki a helyzeteiket. Ám a szombathelyi lehetőségek kimaradtak, egy kontrából pedig – a meccs képe alapján teljesen váratanul – betalált a Rákosmenti. A házigazda belelkesedett, és csak nagy nehézségek árán, a félidő utolsó pillanatában hozta döntetlenre az állást az egyre görcsösebb a Haladás.

Fordulás után egy agresszívabb Haladás lépett pályára. Ám hiába erőlködtek a vasiak, rengeteteget hibáztak, amit gólokkal büntetett a lelkes – és gyorsabb – házigazda (35. perc: 4-2). A hajrában már vészkapussal rohamozott a HVSE, de csak a szépítésre futotta. Vereségével a forduló negatív szenzációját szolgáltatta a gödörben lévő Haladás.

Horváth Levente: – A két nehéz helyzetben lévő csapat csatáját az a gárda nyerte meg, amelyik kevesebbet hibázott, és jobban akarta a győzelmet. Nagyon fájó ez a vereség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!