Sport

2013.10.28. 15:50

Helytállt a SZoESE- Sprint

Szombathely - Ugyan igazolódott a papírforma, a Kazincbarcika jutott a nyolc közé a férfi röplabda Magyar Kupában, de a SZoESE-Sprint SC nagyon jól helytállt, végig partiban volt NB I-es ellenfelével.

Horváth Erika

A hazai csapat nem ijedt meg nevesebb, magasabb osztályban szereplő ellenfelétől, bátor játékkal 7-7-ig tartotta a lépést. Utána jó nyitásaik és centertámadásaik révén ötpontos előnybe kerültek a kazincbarcikaiak (7-12). Az időkérés után új lendületet kaptak az egyetemisták, és Szabó vezérletével kezdték ledolgozni a hátrányt – de behozni már nem sikerült (22-25). A második játszmát egy ideig a szombathelyiek tartották kézben (11-5), ám Dudás felugrásos nyitásaival szemben nem volt ellenszerük. Átvették a vezetést a vendégek. Arról, hogy szoros maradjon az eredmény, Saitz és Gőczi gondoskodott (21-25). A harmadik játékrészben 8-3-as vasi vezetés után 12-11-re felzárkózott a Kazincbarcika. A kiélezett végjátékban egy téves játékvezetői ítélet után tudott csak pontot tenni a mérkőzés végére az NB I-es csapat (23-25).

SZoESE-Sprint SCVegyész Kazincbarcika SC 0:3 (-22, -21, -23)

Szombathely, férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő, vezette: Éri, Prukner.

SZoESE-Sprint: Bai I., Garamvölgyi, Szabó, Bai T., Saitz, Gőczi R. Csere: Sipos. Edző: Gőczi István.

Kazinbarcika: Balázs, Kovács, Szabó M., Bokor, Dudás, Orosz. Csere: Csomor (liberó), Germuska. Edző: Dudás András.

Gőczi István: – Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, hiszen végig partiban tudtak lenni az elsőosztályú ellenféllel szemben. Ráadásul az NB II-es bajnokság még el sem kezdődött, még a felkészülés időszakában vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!