Sport

2013.10.14. 16:55

Asztalitenisz: óriási a mezőny, óriásiak a feladatok

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) az óriási létszámra való tekintettel engedélyt adott arra, hogy plusz asztalokat állítsanak fel az Arena Savariában rendezendő ifjúsági és serdülő nemzetközi magyar bajnokságon.

Horváth Erika

Mivel a november 6 -10-én Szombathelyen rendezendő ifjúsági és serdülő magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokság a jövő évi ifjúsági olimpia egyik kvalifikációs versenye is, hatalmas mezőny jelentkezett, 50 ország 411 versenyzőjének részvételét jelezték. És ez óriási feladat elé állítja a helyi rendezőket. Az eredeti versenykiírás szerint 18 asztalon bonyolítják le a versenyt az Arena Savariában. Ám ez bár öt napon keresztül reggeltől estig pattog majd a labda csak úgy lenne elegendő, ha lecsökkentik az indulói létszámot. A verseny szakmai lebonyolításáért felelős Szarka Tibor arról számolt be, hogy az ITTF versenyfelügyelője beleegyezett abba, hogy a selejtezők során inkább a játékterületeket csökkentsék le egy kicsit 6x12 méteresre , így 22 asztal is elhelyezhető az arénában. Amikor azonban az egyéni főtáblák küzdelemeire kerül a sor, vissza kell térni a 7x14 méteres játéktérhez.

Nagyon nagy feladat előtt áll a Pannonsport Kft. is, hiszen a több mint 400 versenyző mellett 80 edzőt és 100 játékvezetőt, versenybírót, segítőt kell hat napon keresztül elhelyezni és ellátni.

Eldőlt, hogy a Hungarian Openen három vasi asztaliteniszező is indulhat. A CVSE-Swietelsky-Wewalka válogatottja, Szita Márton, illetve a SZAK két versenyzője, Szarka Zsolt, valamint Nagy Réka. Mindhárman az ifjúsági korúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!