Sport

2013.11.25. 16:25

Bumm a fejbe: hosszú időre kidőlt a focista

Szombathely - Egy hónapja maródi a Haladás 19 éves labdarúgója, Zsirai Martin. A védő az NB III-as Haladás II. tagjaként csapata újbudai bajnokiján szenvedett súlyos fejsérülést.

Vas Népe

Már a 89. percet mutatta az újbudai pálya órája, amikor egy beívelést a korosztályos válogatott Zsirai Martin a tizenhatoson belül elfejelt. Egy ütemet tévesztve azonban érkezett az újbudiak támadója is, aki ütközött a Haladás-játékos halántékával.

A Haladás felnőttkeretéhez tartozó, ám elsősorban az NB III-as csapatban futballozó játékos mint egy rongybábú csuklott össze, hosszú percekig eszméletlenül feküdt. A védő azóta nem játszat, de reméli, hogy a januári alapozást már elkezdheti.

-Az ütközésre nem emlékszem, az első kép az, amikor ápolnak - mondta Zsirai Martin. - A többiek mesélték, hogy jött egy labda, amit elfelejtem, a csatár késett egy ütemet és durr, telibetalálta a fejemet. A tarkója a halántékommal találkozott, pechem volt, hogy éppen egy lágy részen talált el.

Zsirai Martint már a pályán ápolniuk kellett a mentőknek Fotó: Halmai Gábor

- Felrepedt és erősen vérzett a bőröm. Hamar kijött a mentőautó is, már a pálya mellett infúziót kaptam, majd bevittek a János kórházba. Agyrázkódást szenvedtem, felrepedt a szemöldököm és a halántékom, ráadásul egy kisebb bevérzést is találtak a koponyámon. Három éjszakára bent tartottak. Az elején az agyrázkódás miatt erős hányingerem volt, szédültem, fájt a fejem.

Az első három napban fel sem kelhettem az ágyból, néhány napja viszont már sétálhatok. A héten megyek vissza CT-kontrollra. Az agyrázkódás már a múlté, viszont a koponyabevérzés miatt óvatosnak kell lennem - talán a januári alapozást már elkezdhetem. Hogy utólag megijedtem-e? Nem, inkább a többieket sajnálom, akik látták az esetet és azt, ahogy kinéztem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!