Sport

2013.11.29. 13:35

Falco - Körmend

Szombathely - Az A-csoportos férfi kosárbajnokság 10. fordulójában megyei rangadót rendeznek: szombaton, 15.45-kor a Falco-Trend Optika KC Szombathely az Inkognito Fashion Körmend BC-t fogadja (SportKlub).

Tóth Gábor

Ezúttal szerényebb eredményekkel rendelkező csapatok szállnak csatába a vasi rangadón. A Falco (2 győzelem, 7 vereség) csupán a 11., míg a Körmend (3/6) a 9. a tabellán. A Falco katasztrofálisan nyitotta a szezont, ám úgy tűnik, hogy kezd kilábalni a hullámvölgyből, legutóbbi két meccsét már megnyerte. A Körmend hullámzó szezont fut: képes remek játékra, jó eredményre, de váratlan vereségre is. Igaz, a Rába-parti gárda fáradtabb, hiszen kettős terhelést kap, az EuroChallenge sorozatban is meccsel, ráadásul sérüléshullám is sújtja.

-Nem vitás, győznünk kell! - szögezte le mindjárt az elején Bencze Tamás, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. - Pontosan tudjuk, hogy a Körmend elleni derbi mindig más megítélés alá esik - álljon bárhol a két csapat a tabellán. A szurkolóknak kiemelten fontos, ennek megfelelően vetjük majd bele magunkat a játékba. A fiúk eltökéltek, keményen készültek. Ráadásul jó formában, jó ritmusban vannak.

-Az elmúlt két meccsen elért két győzelem azért helyretette a megtépázott önbizalmunkat. Akárcsak a Körmend, mi is szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé és egyik csapat sem szerepel fényesen eddig. Vagyis mindkét félnek nagyon kell a győzelem. Figyelnünk kell a védekezésre, a lepattanőzásra. Továbbá tudjuk, hogy a Körmend előszeretettel dobál távolról is. Az előző bajnokit sérülés miatt kihagyó Robinson csütörtök óta edz, még nincs százszázalékos állapotban, de játszani fog. Úgy érzem, hogy van esélyünk a győzelemre.

Will Tamás (balról) és Kutasi Gergely nem először csap össze (Fotó: Kiss Teodóra)

Szerda óta nem csökkentek a gondok a körmendieknél. A korábbi sérülések mellé újabbak is keletkeztek. Bizonytalan, hogy ki, milyen mértékben tudja kivenni részét a vasi rangadóból.

-Létszámban talán picit többen vagyunk, mint szerdán, de az elmúlt három hétben nem mondhatnám, hogy szerencsésen alakultak a dolgaink - mondta Hencsey Tamás, a piros-feketék vezetőedzője. Zsarko Rakocsevics pénteken délelőtt jött először edzésre. Farkas Attila épp kilábalt volna korábbi sérüléséből, amikor edzésen egy újabbat szenvedett el, a járás is fájdalmat okoz neki. Ferencz Csaba is rásérült csütörtökön a korábbi ujjsérülésére. Török Rollandnak szintén az egyik ujja sérült meg szerdán. Devon Moore viszont már kezdi összeszedni magát.

-Az edzéseken is nehéz így a munka, mert sem létszámban sem szerkezetben nem voltunk meg a munkához. Jó hír viszont, hogy már számíthatunk Muhammad El-Amin játékára. A szurkolók számára ünnepet, felfokozott hangulatot jelent a két gárda találkozása. Nyilván mindkét oldalon tudják a játékosok is, hogy azért ez mégiscsak más mérkőzés, de igyekszünk a helyén kezelni, s nem túlmisztifikálni a vasi rangadót. Nekünk most nem jött jól, hogy a hét közepén is meccset kellett játszanunk, két nap maradt a felkészülésre.

A szombathelyiek játéka sokat változott az irányítócsere után. Justin Robinsonban több a pont és jobban is bontja a védelmet. Vele csapatként is jobban üzemel a Falco. Neki is volt egy sérülése, de azt gondolom, ő már rendbejött. Két győzelem áll mögöttük, ami jó hatással lehet a házigazdák hangulatára, de a megyei rangadó mindig is kiélezett volt, attól függetlenül, hogy milyen előzményekkel rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!