2013.11.13. 18:35
Jól sikerült főpróba
Szombathely - Nemcsak a helyi szervezők, a visszajelzések szerint a vendégek és a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) is elégedettek a múlt héten rendezett serdülő és ifjúsági open lebonyolításával.
Negyvenhét év után rendezhettek nagy nemzetközi asztalitenisz-versenyt Szombathelyen. Szarka Tibornak, a SZAK első emberének nagy álma vált ezzel valóra. Persze nem hátradőlve, nézőként követte az eseményeket, hanem hónapok óta aktív résztvevője volt az előkészületeknek, és a verseny alatt is reggeltől éjszakáig talpalt. A vasárnapi zárás után még másfél napig tartottak az utómunkálatok.
– Legeslegelőször óriási köszönet a Pannonsport Kft.-nek, amelyben egy rendkívül profi csapatot ismertem meg. Óriási rutinnal és szaktudással nagyon sokat segítettek abban, hogy az ITTF igen komoly előzetes és a verseny közben felmerülő elvárásainak is meg tudjunk felelni. Hatalmas volt a résztvevői létszám, 360 versenyzőt, 80 edzőt, 90 játékvezetőt kellett mozgatni. De jól sikerült a főpróba, jók a visszajelzések. Azon leszünk, hogy a január 29-én kezdődő, a World Tour-sorozatba tartozó négynapos, felnőtt és U21-es egyéni –30 ezer dollár összdíjazású – Chellenge-versenyen se adjunk okot panaszra. Szükség lesz apróbb változtatásokra, de ezeket a most szerzett tapasztalatok alapján könnyedén megoldjuk.
Nagy munka van Szarka Tibor mögött, de elégedett lehet az első nagy versennyel. Fotó: Horváth Csaba
Mint Kalmár Attila, a Pannonsport ügyvezető igazgatója elmondta, az ITTF-et már a helyszínnel is sikerült megnyerni, hiszen az Arena Savaria a 12 „beütő" asztallal berendezett bemelegítő helyként szolgáló kiscsarnokkal bárhol a világon megállná a helyét.
– Persze azért akadnak olyan szervezési dolgok, amelyeken érdemes lesz javítanunk – folytatta Kalmár Attila. – Tovább kell erősítenünk például a logisztikát; mert a szokásos nagy autóbuszjáratok mellett negyvenszer kellett Bécsbe mennünk. Meg kell oldanunk a nézők folyamatos informálását is képi, illetve elektronikai úton. A felnőtt World Tour-versenyen is a helyszínen kell étkeztetni; ennek kulturáltságán is van mit javítani.