Sport

2013.11.20. 15:55

Halmozta az ob-érmeket a Controll

Remek eredményeket értek el a kung fu országos bajnoki döntőben a szombathelyi Metex05-Controll SE versenyzői.

Tóth Gábor

A bajnoki döntőre kategóriánként a négy legjobb kung fus kapott meghívót. A Metex05-Controll SE kilenc versenyzővel képviselte a vasi, a szombathelyi színeket az érdi fináléban – ami már önmagában is nagy siker, hiszen a kvalifikáció nem volt egyszerű.

Az élre Túri Bernadett szereplése kívánkozik, aki mindhárom formagyakorlat kategóriát megnyerte (pusztakezes, rövid- és hosszúfegyveres), valamint a light-contact (-60 kg) küzdelem kategóriában sem talált legyőzőre. Bernadett sikere történelmi, ez ugyanis még egy honi női versenyzőnek sem sikerült eddig. Light-contactban még két női versenyzőt indított a szombathelyi klub: Molnár Nikolett éppen a fent említett klubtársától szenvedett vereséget a döntőben, így második, Farkas Krisztina pedig az -56 kg-os súlycsoportban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.




A szombathelyi döntősök. Balról Molnár Nikolett, Vereb-Dér Zsófia, Hangay Péter, Túri Bernadett, Pintér Bálint, Németh Roland, Bődi Gergely, Farkas Krisztina. A képről Lenner Tamás hiányzik (Fotó: Metex05-Controll SE) 


Krisztina formagyakorlatban is jól teljesített, két kategóriában is harmadik helyezést ért el. Vereb-Dér Zsófia formagyakorlatban egy harmadik hellyel gazdagodott.A férfiaknál Lenner Tamás a szakemberek elismerését is kiváltó pusztakezes és rövidfegyveres formagyakorlatával egyaránt bajnoki címet nyert. Az utánpótláskorúaknál a serdülő Németh Roland is megnyerte a fegyveres kategóriát, pusztakezes formagyakorlatban pedig bronzot szerzett.

A junior Bődy Gergely szintén fegyveres formagyakorlatban a dobogó második fokára állhatott fel. Küzdelemben, light-contact kategóriában Hangay Péter és Pintér Bálint is megnyerte az első mérkőzését, a döntőben viszont mindketten vereséget szenvedtek rutinosabb ellenfelüktől – ezüstérem került a nyakukba. A szintén éremesélyes Cordier Bálint sérülés miatt kihagynta a döntőt. Ezzel a versennyel a Metex05-Controll SE kung fu versenyzői számára véget ért a szezon. A sportolók eredményei önmagukért beszélnek: hét bajnoki címmel, négy második helyezéssel és öt bronzérem zárták az évet.

– Elégedett vagyok sportolóink teljesítményével, de hozzá kell tennem, hogy rengeteget edzettünk az egész év során – értékelt a Metex05-Controll SE kung fu szakosztályának a vezetőedzője, Koszogovits Mihály. – Az év közbeni versenyek már biztatóak voltak, a döntőben pedig bizonyítottak a versenyzőink. Ki kell emelnem Túri Bernadettet és Lenner Tamást, akik egész éves teljesítményük alapján esélyesek a Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség legjobb női, illetve férfi sportolója címre a 2013-as évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!