Sport

2013.11.20. 15:35

Veretlen Alsószölnök

Az NB I/B-s sakkbajnokság idei utolsó fordulójában is nyert az Alsószölnök, az NB II-ben a Sárvár az első helyről várhatja a februári folytatást.

Horváth Erika

Alsószölnöki STE -Géniusz Tata-Naszály 6,5-5,5. Szentgotthárd, NB I/B-s sakk csapatbajnoki mérkőzés.

Az Élő-pontok alapján egyértelműen a tataiak voltak a mérkőzés esélyesei, ám az alsószölnökiek igencsak felborították a papírformát. Negyedik bajnokijukat is megnyerték, és csak azért várhatják az ötödik helyről a februári folytatást, mert riválisaik eggyel több mérkőzést játszottak. Győzött: Gjuran, Makk R., Takács K. Remizett: Takács B., Horváth I., Kovács, Bíró, Buzeti, Zámodics F., Süket.

ASE II. Paks- Haladás VSE II. 8,5-3,5. Paks, NB I/B-s sakkmérkőzés.

Mivel az NB I-ben már nem volt forduló, a listavezető paksiak nagyon erős összeállításban ültek asztalhoz. A 3,5 pont is bravúrnak számít. Győzött: Trbojevic. Remizett: Takács G., Németh D., Tomasics, Gombos, Ugróczky.

Zala Volán -Sárvári SC 3,5-8,5. Zalaegerszeg, NB II-es sakkmérkőzés.

A fiatalok diadala a győzelem. A vasi csapatban hét 18 éven aluli játékos szerepelt. A sárváriak vezetik az NB II. Széchenyi csoportjának táblázatát; remeklésük a jó csapatszellem eredménye is. Győzött: Smidéliusz, Ongai, Czupor, Havasi, Egresi K., Gömböcz.. Remizett: Gergácz B., Ódor, Egresi M., Katona, Hadrik.

Tapolca-Kölcsey -Haladás VSE III. 7,5-4,5. Tapolca, NB II-es sakkmérkőzés.

A két utánpótlás-nevelő együttes összecsapásából az esélyesebb hazaiak kerültek ki győztesen. A szombathelyieknek csak az első táblán sikerült nyerniük. Győzött: Varga T. Remizett: Oláh, Babos, Peresznyák, Vida, Szakasics, Borhy, Horváth S.

Z.BakiAgrocentrum- Arborétum Herény SE 11-1. Zalaegerszeg, NB II-es sakkmérkőzés.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Remizett: Szalay, Dömötör.

Címkék#sakk#NB I/B

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!