Sport

2013.12.29. 18:05

Moore távozott a körmendiektől

Körmend - Devon Moore kezdeményezésére szerződést bontott a Körmend BC az amerikai játékossal. Helyére Jaytornah Wisseh érkezik próbajátékra.

Nem teltek tétlenül a Körmend BC szakmai stábjának és a vezetőségének napjai az ünnepek alatt sem, hiszen Devon Moore amerikai ügynöke december 24-én arról tájékoztatta a klubot, hogy Devon személyes okok miatt nem szándékozik visszatérni Európába. A többnapos tárgyalássorozat végén a felek abban maradtak, hogy nem kötelezik a kosarast arra, hogy visszautazzon Körmendre. De a szerződésbontás a játékos és amerikai ügynöke felelőssége, a feltételekről még tárgyalások folynak.

A háttérben azonnal megkezdődött az új irányító keresése. Így került a képbe a szintén amerikai állampolgárságú Jaytornah Wisseh, akit már korábban is figyeltek a szakmai stáb tagjai. A 185 cm magas irányító 2010-ben fejezte be tanulmányait és egyetemi kosárlabda karrierjét az LIU Brooklyn csapatában, végzősként egészen impozáns statisztikákkal: 17,6 pont, 4,2 lepattanó, 5,7 gólpassz, 1,6 szerzett labda. Első profi szerződését a horvát Rijeka csapatával kötötte, ahol kilenc mérkőzésen lépett pályára. Két évvel ezelőtt a román bajnokságban szereplő Nagyszeben együttesének tagjaként a liga legponterősebb játékosa volt átlag 23,5 ponttal, de egyéb mutatóival is felhívta magára a figyelmet. A 28 bajnoki meccsen 7,3 gólpasszal, 5,7 lepattanóval és 2,9 szerzett labdával segítette csapatát. 2012 decemberében ismét Romániába szerződött, a Rovinari csapatában 17 mérkőzésen lépett pályára: 17,9 pont, 5,5 lepattanó, 5,8 gólpassz és 1,8 szerzett labda volt az átlaga. Az idei szezont a kanadai nemzeti bajnokságban szereplő London Lightning gárdájában kezdte meg, 15 mérkőzésen 12,3 pontot, 5,7 gólpasszt és 3,1 lepattanót jegyeztek a neve mellett.

Jaytornah Wisseh, a tervek szerint kedden, a kora délutáni órákban érkezik meg Körmendre és kezdi meg kéthetes próbajátékát.

Az amerikai Devon Moore önként vált meg a körmendi együttes 4-es mezétől Fotó: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!