Sport

2013.12.22. 16:10

Húszéves a Viktória

Szombathely - Húszéves jubileumát ünnepelte a Viktória kétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes női NB I-es labdarúgócsapata

Pum András

A csordultig telt Nyugat-Magyarországi Egyetem csarnokában ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját a Viktória női NB I-es labdarúgócsapata.

Fotó: Horvtáh Csaba

Az 1993-ban a jelenlegi elnök Barczi Csaba, valamint Sümeghy László által alapított, kétszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes Viktória FC idén ünnepelte húsz éves jubileumát. Figyelemreméltó, hogy 2000 óta a szombathelyi lányok minden évben legalább a dobogón végeztek az NB I-ben volt tehát ok az ünneplésre. Az sem mindennapi, hogy a húsz esztendő alatt mindössze négy edző Banca Severin, Markó Edina, Iszak Gábor, Mitterstiller Csaba irányította a csapatot. Az ünnepi tornán ott voltak a 2004-es és 2009-es aranyérmes gárda tagjai, közülük Szvorda Melinda, Tálosi Szabina, Tóth Enikő, Lukács Lívia, Lukács Kinga, Tóth Gabriella, Fenyvesi Judit, Horváth Nóra és Kovács Eszter mindkét együttesben szerepelt. A jubileumi tornán parkettre lépett a Viktória U11-es, U15-ös, U17-es csapata, a Legendák fantázianevű egykori NB II-es alakulat, a médiaválogatott, a játékvezetők, a szülők, az önkormányzat, a támogatók gárdája mindazok, akik a 20 esztendő során segítették a lányokat, vagy szerepet vállaltak a Viktória életében. A főmérkőzést a 2004-es és 2009-es csapat vívta egymással, és noha az első félidőben nem esett gól, szünet után a 2009-es gárda 5-1-re verte ellenfelét. Ám itt nem az eredményen volt a hangsúly, sokkal inkább azon, hogy a Viktória utánpótlás focistái a régiek, Görög Emeséék, és a mostaniak, Heike Manharték aláírásáért sorban álltak - nem csak múltja és jelene, jövője is van az együttesnek.

Fotó: Horvtáh Csaba

Nagyon jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, amely elsősorban a közösségi oldalaknak köszönhetően nem is igényelt óriási szervezőmunkát mondta Markó Edina, aki játékosként, játékos-edzőként, kétszeres bajnok trénerként szolgálta a vasiakat, jelenleg szakmai igazgató a csapatnál. Szinte mindenki itt volt azok közül, akiket meghívtunk, többen külföldön élnek vagy futballoznak, ők Svájcból, Németországból, Ausztriából utaztak Szombathelyre. Mindenki nagyon örült a másiknak, ami azt bizonyítja, amit mindig is hangoztattunk: a Viktória egy nagy család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!