Sport

2013.12.02. 16:45

Rangadó után EC - A Körmend az orosz Ljuberci gárdáját fogadja

Az EuroChallenge D csoportjának favoritját, a Triumph Ljuberci együttesét fogadja kedden 18 órától az Inkognito Fashion Körmend BC csapata a sorozat negyedik fordulójában.

Németh Zsolt

Szombaton az Arena Savariában sikerült győzniük a piros-feketéknek, így jó hangulatban várhatják a nemzetközi kupamérkőzést. Ugyanakkor a korábbi sérülések a sűrű program miatt csak lassan gyógyulnak. A vendégek legjobbja, Milovan Rakovic a hírek szerint sérült volt, de a körmendiek úgy értesültek, hogy utólag társai után indult. Ebből is látszik, hogy az orosz csapatnál komolyan veszik a találkozót.

Zsarko Rakocsevics (labdával) a szombati megyei rangadón is meghatározó embere volt a Körmendnek. Ma még nehezebb dolga lesz (Fotó: Szendi Péter)

– Hétfőn délelőtt pihenőt kaptak a játékosok, hogy picit regenerálódhassanak és gyógyulhassanak, hiszen szombaton olyanoknak is sokat kellett vállalni, akik problémákkal küszködnek – mondta Hencsey Tamás vezetőedző.

– A mérkőzésből az jelenthet pluszt, hogy a második félidőben igazán csapatként tudtunk játszani mind támadásban, mind pedig védekezésben. Ezt kell továbbvinnünk és megismételnünk kedden is. Muhammad El-Amin egy hete már velünk volt, és bár nem játszhatott két mérkőzésen, tudtuk róla, hogy benne van a pont, és ezt meg is mutatta. Az első félidőben extrát nyújtott, ami nagyon kellett a partiban maradáshoz. A másodikban jobban őrizték, ekkor alárendelte magát a csapatnak és hasznosan játszott. Úgy tudom, az EC-be is be tudtuk nevezni, kedden is pályára léphet. A vendégeink a csoport legjobbjai, ahol a két amerikai, a kanadai és a szerb idegenlégiós felel a pontok nagy részéért. Rájuk külön figyelnünk kell, jó védekezésre lesz szükségünk. Odakint is játszhattunk volna velük szorosabb találkozót, de végén elkövettünk néhány olyan hibát, ami ezt megakadályozta. Itthon most felszabadultabban léphetünk pályára, különösen egy ilyen győztes mérkőzés után, mint a szombati. Hazai pályán mindenki ellen esélyünk lehet – meg kell próbálni! Ha kijön egy jó dobóforma, és tudunk a játék minden elemében csapatként küzdeni úgy, mint néhány periódusban a Falco ellen, akkor lehet bármi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!