Sport

2014.01.06. 16:59

Iszlai Bence kifulladásig focizik

Iszlai Bence szerint siker lenne, ha a bajnokság végén is megtartaná jelenlegi helyezését a Haladás.

Pum András

A Szombathelyi Haladás 23 éves védekező középpályása, Iszlai Bence az ősszel kilenc meccsen volt kezdő, négyszer pedig csereként állt be. A korábbi korosztályos válogatott futballista a téli pihenő alatt sem áll, teremtornáról-teremtornára jár.

- Nagyszerűen sikerült az őszi szezonunk és mivel évek óta jobban teljesítünk tavasszal, mint ősszel, még a mostani eredményünket is felülmúlhatjuk - hozzáteszem: ez nem lesz könnyű - mondta Iszlai Bence.

Iszlai Bence (zöld mezben) (Fotó: Szendi Péter)

- Ugyanakkor bízom benne, hogy ott leszünk az élmezőnyben. A mostani helyezésünk reális, ha a bajnokság végén ennél feljebb végzünk, az már plusz. Hogy mi volt az oka a remek őszünknek? Különösebben hókuszpókkal nem szolgálhatok, hatalmas előnyünk, hogy régóta együtt játszunk. Emellett nagyon jó az öltözői hangulat, Artner Tamás korábban lemondott azokról, akik nem illettek a közösségbe, így most már mindenki egyfelé húz. Ami a saját teljesítményemet illeti, volt már jobb félévem is. Most nem a piros lapokra gondolok, mert azok közül a Nyíregyháza elleni jogtalan volt, a Videotonnal szemben pedig két sárga után állítottak ki. Szóval tavasszal sem változok, nem hagyom, hogy könnyen átmenjenek rajtam az ellenfelek, továbbra is kemény leszek, mint a kő. A téli szünetben sem álltam le, a szakmai stáb által előírt penzum mellett sok-sok teremtornán is részt vettem. Olyan kiváló spílerek a csapattársaim, mint például Subicz Gábor vagy Manganelli Attila. Jönnek az eredmények is, ám ez csak másodlagos, lényeg a jó hangulat.

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy várom már az alapozást, viszont tisztában vagyok vele, kemény munka kell ahhoz, hogy a sikeres tavaszt megalapozzuk. Sokat számít, hogy elutazhatunk Törökországba, mégis más jó körülmények között készülni, mint idehaza mínusz 10 fokban focizni. Korábban egyszer már voltam török edzőtáborban, tudom, hogy minőségi pályákon, jó ellenfelek ellen készülhetünk a tavaszra. Az idei évre magamnak semmit sem kívánok, legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen. Hiszen akkor én is sikeres vagyok - zárta szavait Iszlai Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!