Sport

2014.01.15. 18:49

Jó ősz után nehéz tavaszra készül a Szentgotthárd kézicsapata

Egy szlovéniai tornát iktatott bele felkészülésébe az NB II-es férfi kézilabda-bajnokságban listavezető Pawel Packing Szentgotthárdi KK.

Tóth Gábor

Az őszt remek teljesítménnyel, 8 győzelemmel, 2 döntetlennel és mindössze egyetlen verséggel tudta le a Szentgotthárd NB II-es férfi kézilabdacsapata. A gotthárdiak vezetik a 12 csapatot felvonultató északnyugat tabelláját. De szoros a mezőny, a vasiaknak 18 pontjuk van, ám a 2., 3. és 4. helyen álló csapatok egyaránt 16 pontot gyűjtöttek.

Utolsó őszi bajnokiját december 7-én játszotta a mezőny egyetlen vasi csapata. Ám nem sokat pihentek a gotthárdi játékosok, január elején már fel is vették a munkát. És bő egyhetes tréning után vettek részt az elmúlt hét végén a Szlovéniában, Muraszombaton rendezett négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán három másodosztályú gárda, a házigazda, a szintén szlovén RK Drava Ptuj és a horvát RK Ludberg társaságában. Az első mérkőzésen a Muraszombattól 29-25-re kikapott a Szentgotthárd, ám a bronzmeccsen biztosan verte 30–25-re a Ludberget.

– Sok fiatal kapott lehetőséget Muraszombaton, elsősorban gyakorlásra használtuk fel a meccseket – fogalmazott Ernst Attila, a Pawel Packing Szentgotthárdi KK trénere.

– Gőzerővel készülünk a február 16-án folytatódó bajnokságra. Elsők vagyunk, jó a hangulat az öltözőben, a srácok vevők a munkára, sem a hozzáállásra, sem az edzéslátogatottságra nem lehet panaszom. A keretben semmi változást nem tervezek a holtszezonban, a saját nevelésű fiataljainkkal folytatjuk a bajnokságot. A bajnoki címről nem beszélünk, de egy érmet azért jó lenne megkaparintani. A mezőny szoros, a tavaszi sorsolásunk nehéz, a csapatunk fiatal, rutintalan. Ha szép eredményt akarunk elérni, akkor továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!