Sport

2014.01.10. 18:05

Körmendre jön a Sopron - Két jó formában lévő csapat találkozik

A tabella harmadik helyén álló Soproni KC érkezik Körmendre a férfi kosárlabdázók élvonalának 16. fordulójában. A találkozó szombaton, 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A helyi hangulatot, légkört jól ismerő gárda jön vendégségbe, hiszen nem csak a klub és a szakmai munka vezetői körmendiek, Pojbics Szabolcs, Patonay Imre és Sabáli Balázs személyében, de a játékoskeretben is többen itt nevelkedtek, vagy eltöltöttek több-kevesebb időt a Rába partján.

– A héten voltak hiányzóink, és az biztos, hogy Farkas Attilára most sem számíthatok – mondta Hencsey Tamás, az EGIS Körmend vezetőedzője.

– Zsarko Rakocsevics szereplése is erősen bizonytalan, hiszen – korábbi reményeinkkel szemben – még csütörtökön sem tudott edzeni. Három hete nem tréningezett, ha esetleg pályára léphet, akkor is nehéz megmondani, mennyire terhelhető, mit tud vállalni. Ugyanakkor Székesfehérváron nélküle is győzni tudtunk, amire előzetesen azért nem sokan számítottak. Ez a csapat erejét mutatja, és ennek hatása meg is látszott a fiúkon, felszabadultan, jól dolgoztak a héten. Ezt kell meglovagolnunk, hiszen egy nagyon kemény meccs vár ránk. A Sopron egy nagyon jól védekező csapat, átlagban 68 pontot kapnak meccsenként. Eddig is erős volt a játékosállományuk, de most Milos Boriszov személyében szerződtettek még egy olyan játékost, aki 3-as és 4-es poszton is bevethető. Amit lehetett, összeszedtünk róla, megnéztük, mit játszik általában. Tipikus délszláv játékos, aki mindenben jó és bátran kosárlabdázik. Erős és jól dob távolról is. Nálunk az új játékos, Jaytornah Wisseh jól mutatkozott be Székesfehérváron. Gyors kosaras, aki jól tör be, veszélyes a gyűrűre, de a társakat is keresi a labdával akár a palánk közelében, akár attól távol. Remélem, hogy ezt a teljesítményt tartósan tudja hozni.

A héten készültünk mindabból, amit a Sopronról tudunk, remélem sikerül nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!