Sport

2014.02.10. 20:00

Papírforma: a bajnok Győr verte el a Haladást

Az NB I-es futsalbajnokság 12. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán a bajnok ETO a papírformának megfelelően biztosan győzte le a gyenge szezont futó Swietelsky-Haladás VSE gárdáját.

Tóth Gábor

Győri ETO FC–Swietelsky-Haladás VSE 10-1 (6-1)
Győr, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Herbály, Antal (Hamza).
Győr: Matkovics – Harnisch, Lódi, Dróth, Ramon. Csere: Bognár (kapus), Fabio, Takács, Alvaro, Martinez, Püspök, Peczár, Lima, Szűcs. Edző: David Madrid Sanchez.
HVSE: Németh K. – Gyurcsányi, Vidák, Horváth P., Halmos. Csere: Kajáry (kapus), Czeglédi, Borsi, Bánfalvi B., Németh P., Hajmási, Schimmer. Edző: Pálmay Tamás.
Gólszerzők: Lódi 2 (3., 7.), Ramon (13.), Fabio 2 (17., 23.), Martinez (19.), Dróth 3 (19., 28., 38.), Püspök (39.), ill. Borsi (20.).

A papírformának megfelelően a bajnoki címvédő, listavezető Győr kezdte jobban, támadóbb szellemben a mérkőzést. A válogatottak, minőségi légiósok sorát felvonultató hazaiak könnyedén játszottak és kerültek helyzetbe, sorozatban lőtték a gólokat. Kétgólos hazai előnynél a HVSE kicsit bátrabb játékra váltott, alakított is ki néhány helyzetet, de gólt ismét a házigazda rúgott. Ezt követően vészkapus játékra váltott a Haladás, ám ezt könnyedén kivédekezte a Győr, olyannyira, hogy még háromszor talált a vasiak kapujába. Borsi szépítő gólja zárta az első, nagyon egyoldalú félidőt.

Fordulás után sem változott a játék képe. A Győr uralta a meccset, irányított, a Haladás pedig próbált felnőni a feladathoz és megnehezíteni a vendéglátó dolgát. Ez annyiban sikerült, hogy a szombathelyi gárda összeszedettebben játszott, nagyobb figyelmet fordított a védekezésre. A győri gólhengert így hellyel-közzel sikerült megállítani. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ETO is visszavett a tempóból, a hazaiak edzője sok fiatalnak adott élehetőséget.

A Győr simán, a vártnál talán könnyebben nyert. A játék képe alapján a gólkülönbség sem túlzott. Jelen pillanatban ekkora a különbség a két csapat között.

Pálmay Tamás: – A minden csapatrészében, a játék minden elemében jobb ETO felőrölt minket, biztosan nyert. Csak gratulálni tudok ellenfelünknek.

A következő, 20. játéknapon, hétfőn (18.15) a szintén remek erőt képviselő Dunakeszit fogadja a HVSE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!