Sport

2014.02.24. 16:20

Remek kick-box: fényes érmek Szlovákiából

Remek teljesítménnyel rukkoltak elő a szombathelyi Metex05-Controll SE kick-boxosai a Slovak Openen.

Tóth Gábor

Tizenegy ország 646 versenyzőjével rendezték meg Besztercebányán a Slovak Opent. A népes nemzetközi mezőnyben Metex05-Controll SE hat versenyzője képviseléte a Vas megyei színeket. A szombathelyi kick-boxosok 6 arany,- 4 ezüst,- és 4 bronz-érmet hoztak haza Szlovákiából. Továbbá light-contactban a 33 csapat közül az éremtáblázat előkelő második helyén végeztek.

Elöl balról: Gyöngyösi Máté, Varga Martin, Dezső Vilmos. Hátul: Bolfán Ádám, Szász Krisztofer. Fotó: Metex05-Controll SE

Kadet II. korosztályban light-contactban Szász Krisztofer és Bolfán Ádám is remekelt. Varga Martin kitűnő formában versenyzett, a juniorok és a felnőttek között is dobogós helyezéseket ért el. Gyöngyösi Máté két súlycsoportban is megmérettette magát: egy arany- és két bronzérmet gyűjtött be. Dezső Vilmos 84 és 89 kg-ban light- és kick-lightban is tatamira állt. Az összes kategóriában, amelyben elindult, döntőbe jutott, két aranyérmet és két ezüstérmet nyert. A nap folyamán 11 mérkőzést játszott le, bizony szüksége volt erő- és állóképességére.

– Elégedett vagyok az eredményekkel. Sportolóim többségénél viszontláttam azokat a technikai és taktikai elemeket, amelyeket próbálok az edzéseken is előtérbe helyezni, és a kondíciójuk is megfelelő szinten van – értékelt az edző, Dancsó Zoltán.

Eredmények

Szász Krisztofer kadet II. -42 kg light-contact 1., kick-light 2. Bolfán Ádám kadet II. -52 kg light-contact 1., kick-light 3. Varga Martin felnőtt -63 kg light-contact 2., felnőtt kick-light 1., junior kick-light 3. Gyöngyösi Máté felnőtt -79 kg light-contact 3., kick-light 3., -84 kg kick-light 1. Dezső Vilmos felnőtt -84 kg light-contact 1., kick-light 2., 89 kg light-contact 1., kick-light 2. Bárdosi Sándor junior - 74 kg kick-light 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!