Sport

2014.02.23. 19:40

Több száz kosaraspalánta bemutatóval, játékkal ünnepelt

Szombathely - Egyéves születésnapját ünnepelte vasárnap a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia. Mintegy 300 fiatal lépett pályára hozzátartozóik és az érdeklődők előtt.

Horváth Erika

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) egy éve adott akkreditációt a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiának (SZOKA). De a szombathelyi, Falcóhoz kötődő fiú kosárlabda utánpótlásnevelés már 1988-ban beindult. Egy jól működő rendszerre adta áldását és támogatását az MKOSZ, hiszen jelenleg közel 500 fiatallal foglalkoznak a 6-7 évesektől az U23-as korosztályig. A tegnapi ünnepi rendezvényen a SZOKA minden korosztálya és csoportja bemutatkozott úgy, hogy a szülők, érdeklődők nyomon követhették a képzés folyamatát is.

Az eredményeket az elmúlt években és jelenleg is nap mint nap szállítják az akadémisták. A legjobbakat, a csapatok meghatározó játékosait – azokat, akiknek a viselkedése, szorgalma és elkötelezettsége is példamutató – a nagy plénum előtt jutalmazták. Oklevél díjazásban 48-an részesültek. A SZOKA arany fokozatú elismerését hét korosztályos válogatottakban is meghatározó játékos vehette át, ezüstdíjat hatan, bronzot 15-en kaptak. Megköszönték a szakmai stáb munkáját is – 34(!) edző dolgozik a kosárlabdázópalánták mellett, tevékenységükben legalább akkora szerepe van a nevelésnek, mint a sportágra okításnak. Nagy és összetartó család a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia. A Vas Megyei Kosárlabda Szövetség elismerését, egy plakettet az elnök, Wagner József adta át a SZOKA szakmai vezetőjének, Váradi Attilának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!