Sport

2014.04.02. 15:55

Jól kezdtek a kung fusok

Remek eredményekkel kezdte meg a 2014-es versenyszezont a Metex05-Controll SE kung fu szakosztálya.

Tóth Gábor

Megkezdődött a 2014-es versenyidőszak a Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetségnél. A kínai harci művészetek szerelmesei az ercsi sportcsarnokban az országos bajnokság első fordulójában adtak számot a tudásukról. A Metex05–Controll SE kung fu szakosztálya nyolc versenyzővel vett részt a 18 egyesület közel 150 sportolóját felvonultató erőpróbán. A szombathelyi kung fusok már az előző év végén megkezdték a felkészülést 2014-re. A tavalyi esztendő bajnokai közül „csak" Túri Bernadett nem tartott a csapattal, 2013 legsikeresebb női kung fu versenyzője ugyanis visszavonult az aktív sporttól.

Lenner Tamás mindhárom férfi kategóriában első lett. Fotó: Metex05-Controll SE

Formagyakorlat kategóriában a felnőtt női mezőnyben Farkas Krisztina pusztakezes formagyakorlatban 2. helyezést ért el. Vereb-Dér Zsófia pedig kard formagyakorlatával állhatott fel a dobogó 3. fokára. A férfiaknál Bődy Gergely, aki tavaly még a junioroknál versenyzett, rövid fegyveres kategóriában 2. lett. Lenner Tamás remekelt, mindhárom férfi kategóriában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Pusztakezes, rövid- és hosszúfegyveres formagyakorlatban sem talált legyőzőre az erős férfi mezőnyben. Light-sanda kategóriában a junioroknál az ezzel a versennyel debütáló Hangay Krisztián a -56 kg-os súlycsoportban a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A -70 kg-ban Sipos Péter Martin a döntőben szenvedett vereséget, így 2. helyezést ért el. A felnőtteknél két már rutinosnak mondható versenyzőnk képviselte a szombathelyi színeket. A -70 kg-os súlycsoportban Hangay Péter nagyon jól és technikásan versenyzett, minden ellenfelének fejet kellett hajtania tudása előtt. A -75 kg-ban Cordier Bálint is jól menetelt, csak a döntőben kapott ki.

– A felkészülés alatt sportolóim mindent megtettek, néhányan azonban idény eleji formát mutattak. A Hangay testvérekkel és Lenner Tamás kiemelkedő teljesítményével viszont nagyon elégedett vagyok – értékelt az edző, Koszogovits Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!