Sport

2014.05.30. 13:30

Halász és Szentivánszky is döntős

A Dobó SE mindkét fiú kalapácsvetője, Halász Bence és Szentivánszky Péter is bejutott a szombati fináléba az ifjúsági olimpia európai atlétikai kvalifikációs versenyén Azerbajdzsánban.

Horváth Erika

A 24 fős mezőny két csoportban kezdett. Szentivánszky Pétert a korábban kezdődő A csoportban másodikként szólították; 67,98 méterrel kezdett, másodikra dobta a 70,45-ot, amivel ugyan elmaradt a 71 méteres selejtezőszinttől, de jó esélyt jelzett a 12-es döntőre. Harmadikra 66,74 méterre szállt Péter 5 kilós kalapácsa.

A B csoportban a mezőny legnagyobb esélyese, Halász Bence – aki 84,43 méterrel minden idők legjobb európai eredményével rendelkezik – negyedikként lépett dobókörbe, és már elsőre könnyedén bedobta magát a szombati fináléba (76,93). Több mint három méterrel jobb eredménnyel került be, mint az ukrán Hlib Piszkunov, aki szintén első kísérletével kvalifikálta magát. Szentivánszky Péter a 70,45-dal az ötödik helyen lépett tovább.

Halász Bence 76,93 méteres dobása Bakuban (A felvételt készítette: Lengyák György)

A kalapács döntője szombaton magyar idő szerint 12 órakor kezdődik. Délelőtt selejtez a szintén kalapácsvető Németh Eszter, illetve diszkoszvetésben Halász Bence. A SZoESE-s Molnár Zita 3000 méteren 15 órától fut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!