Sport

2014.05.16. 19:50

Vb-ezüstérmes azU23-as tekeválogatott

Brno - Bravúrosan szerepel a csehországi U23-as tekevilágbajnokságon a magyar férfiválogatott. A csapat ezüstérmet szerzett és a Répcelaki SE két játékosa, Babos Tamás és ifj. Móricz Zoltán párosban is második lett.

Horváth Erika

Csütörtökön a csapatversennyel kezdte meg szereplését a brnói világbajnokságon a magyar férficsapat. Nagyszerű eredménnyel, hiszen a fantasztikus, 3890 fát elérő Szerbia mögött 3769 fával ezüstérmes lett a 15 nemzet képviselőit felvonultató mezőnyben. A bronzérmet Szlovákia szerezte meg 3731 fával. A szerbek új világcsúcsot jegyeztek, de a magyarok is túlteljesítették az eddigi, 3739 fás rekordot. A válogatottban a Répcelaki SE két játékosa is helyet kapott. Babos Tamás 655 fás egyéni csúccsal a csapat legjobbjának bizonyult, ifj. Móricz Bálint 616 fája pedig a negyedik legjobb volt a hatosban. A vasárnapi egyéni versenyben a 24 legeredményesebb tekés szerepelhet; négy magyar is pályára léphet: Babos Tamás (655) a 4., Brancsek János (659) a 6., ifj. Horváth Péter (627) a 15., Móricz Zoltán (616) a 23. helyen jutott a fináléba.

A Brnóban világbajnoki ezüstérmet szerzett magyar U23-as tekecsapat a két répcelaki válogatottal. Az álló sorban jobbról a második Babos Tamás, elöl balra az eső ifj. Móricz Zoltán (Fotó: Tóth-Móricz Kata)

Pénteken a férfi tandem verseny következett 32 párossal, köztük három magyar duóval. (A tandemben a két versenyző egymást váltva 30-30 vegyeset dob, s nem az összfa, hanem a szettpontok döntenek. 1:1 esetén szétdobás van, minden játékos egyet-egyet gurít még.) A két répcelaki fiú egy párban szerepelt. A lengyel Szulc, Konopka duó 1:1 (17-15)-ös legyőzésével a 16 közé jutottak. A nyolcaddöntőben a Lutz Annasensl német kettőst 2:0-ra múlták felül a vasiak, de a negyeddöntőben a Rathmayer, Janits osztrák párosnak sem kegyelmeztek (2:0). Ezután következett a legnagyobb bravúr, az Ernyesi Kovacsics világbajnok szerb duó legyőzése (2:0). Csak a fináléban maradtak alul Móriczék a horvát Marinovics Totics duóval szemben, így ezüstérmet szereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!