Sport

2014.07.20. 18:54

A vasiak harmadikként zárták a szurkolók tornáját

Kaposvár – A Falco-drukkerek bronzéremmel zárták a szurkolóknak kiírt 13. Topic Kupa kosárlabdatornát.

Tóth Gábor

A hagyományos, évente egyszer esedékes erőpróbának ezúttal Kaposvár adott otthont, és csak hat csapat lépett pályára – az elmúlt évekhez képest ez szerény létszám. A körmendi drukkerek is kihagyták a tornát, így csak a szombathelyi fanatikusok képviselték a vasi kosárlabdázást. A sárga-fekete szimpatizánsok Segédmunkásagyúak FKC néven neveztek.

A hat csapat körmérkőzést játszott, majd az „alapszakasz" után az első a harmadikkal, a második a negyedikkel meccselt az elődöntőben. A folytatásban a két győztes a döntőben, a két vesztes pedig a bronzmeccsen küzdött meg az érmekért.

A körmérkőzéseken a Falco-szurkolók kikaptak a Szolnoktól (21-30), majd legyőzték a kecskeméti Capricornis gárdáját (54-35). Aztán jött egy újabb vereség a kaposvári Mindenkit meg... együttesétől (40-42), egy sima győzelem a pécsi Mivan Mivan (51-31) és egy ugyancsak könnyű siker a az Old Boys Paks (52-36) ellen. A csoportot – három győzelemmel, két vereséggel befejező – harmadikként záró Falco az elődöntőben sem bírt a csoportgyőztes Kaposvárral, ezúttal 45-62-re maradt alul. A harmadik helyért vívott mérkőzésen azonban a Szombathely 37-35-re legyőzte a Szolnokot, így a Falco-drukkerek bronzéremmel tértek haza.

Végeredmény: 1. Kaposvár, 2. Paks, 3. Szombathely, 4. Szolnok, 5. Kecskemét, 6. Paks. A bronzérmes Segédmunkásagyúak FKC névsora: Kalmár Bálint, Balogh Dániel, Németh Norbert, Simon Balázs, Szabó Dávid, Balogh Zoltán, Szabó László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!