Sport

2014.07.15. 15:05

A Vízmű SC rendezte az országos delfinbajnokságot

Szombathely - A Vízmű SC korosztályos úszója, Gyűrűs Hanna négy arany- és egy ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű országos delfinbajnokságon.

Tóth Gábor

A tavalyi évhez hasonlóan ismét a Szombathelyi Vízmű SC rendezhette meg a hazai úszósport egyik legnagyobb, legnépesebb mezőnyét felvonultató eseményét, az országos delfinbajnokságot. Szombaton és vasárnap 69 egyesület 514 9–10 éves versenyzője állt rajthoz – nemcsak az uszodai lelátó telt meg teljesen, hanem az előtér és a termálfürdő jelentős része is. Az egész országból érkező edzők, szülők által kísért gyerekek egész évben kitartóan készültek a nagy megmérettetésre. Különösen fontos esemény volt a Vízmű SC úszói számára, akik hazai környezetben mutathatták meg tudásukat. Tizenegy sportoló képviselte a szombathelyi színeket, és szinte minden egyes számban új egyéni csúcsok születtek.

Gyűrűs Hanna négy arany- és egy ezüstéremmel zárta az ob-t. Fotó: Vízmű SC/Németh Csaba

A szombathelyi csapat tagjai: Barta Sára (a 9. helyen végzett az összesített rangsorban), Békési Péter, Davanzó Nikol, Fodor Levente, Hetyei Ervin, Horváth Lilla, Járai Gergő, Németh Jázmin, Tolvaj Levente, Viserálek Dorka, Gyűrűs Hanna. A helyi úszók közül, sőt az országos mezőnyből is kiemelkedett Gyűrűs Hanna – a Bolyai iskola tanulója –, Karvalics Péter és Szummer Tamás tanítványa. A szombati versenynapon 400 m gyorson – mint a szám ranglistavezetője – esélyt sem adva a többieknek, tíz másodpercet javítva egyéni csúcsán, országos bajnoki címet szerzett. Késő délután jött a 200 m vegyes. A legerősebb futamban a teljes magyar élmezőny felvonult. A szombathelyi lány elképesztette a nézőket. Pillangón lemaradt, de tartotta magát a második helyen.

Háton szinte azonos időt mentek az élen, mellen átvette a vezetést, majd gyorson még növelte is a különbséget és második bajnoki címét szerezte. Hanna vasárnap is remekelt. Száz gyorson az előzmények alapján egy versenytárs megközelíthetetlen egyeduralkodónak tűnt, de 50-nél a két kislány szinte egyszerre fordult. A „kidelfinezés" Hannának sikerült jobban, már előnyben volt, végül fantasztikus egyéni csúccsal megszerezte harmadik aranyát. Gyűrűs Hanna esélyesnek számított 200 m gyorson is. Végig magabiztosan vezetve, egy pillanatra sem engedve senkit maga elé szerezte meg negyedik(!) bajnoki címét. Már csak a 100 m hát volt hátra. A ranglista alapján a szombathelyi sportoló „csak" az 5. legjobb idővel rendelkezett. De ismét óriási egyéni csúcsot úszott és a második helyet szerezte meg. A Szombathelyi Vízmű SC összetettben a harmadik helyet (122 pont) érte el az Eger (212) és a Kőbánya (159) mögött. A 69 egyesületből csak 29 szerzett pontot.

Gyűrűs Hanna eredményei

400 m gyors: 1. 5:07,33 perc. 200 m vegyes: 1. 2:43,16. 100 m gyors: 1. 1:07,43. 200 m vegyes: 1. 2:25, 05. 100 m hát: 2. 1:16,00. Hanna mind az öt számban egyéni csúcsot döntött. És övé lett a lányok legjobb eredményéért járó különdíj is – a 200 m gyorson elért 472 LEN-pontjával érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!