Sport

2014.07.07. 18:23

Gyulai Memorial - Pars Krisztián ismét Pawel Fajdek ellen

A Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjon az olimpiai bajnok Pars Krisztián ismét találkozik a világbajnoki címvédő lengyel Pawel Fajdekkal.

Horváth Erika

Negyvennégy ország közel 300 versenyzője, olimpiai és világbajnokok sora áll rajthoz kedden, a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

„Soha nem indult még ennyi világsztár magyarországi atlétikai versenyen" – mondta a hétfői, székesfehérvári sajtótájékoztatón Spiriev Attila sportigazgató, menedzser.

Minden számban olimpiai és/vagy vb-érmesek állnak rajthoz – összesen 12 olimpiai, 22 világbajnok és hat jelenlegi világcsúcstartó indul. Különösen izgalmas és színvonalas küzdelem várható férfi kalapácsvetésben és magasugrásban, valamint női 100 méteren. Magasugrásban a világbajnok és a világcsúcsot ostromló Bogdan Bondarenko lesz az olimpiai bajnok orosz Ivan Uhov ellenfele. Női 100 méteren pedig nincs olyan az A futam mezőnyében, aki ne rendelkezne olimpiai vagy kontinentális aranyéremmel.

Férfi kalapácsvetésben a világranglista első tíz helyezettjéből nyolcan itt vannak. A Dobó SE olimpiai bajnoka, Pars Krisztián ismét összemérheti tudását a világbajnok lengyel Pawel Fajdekkal. A két nagy rivális idén eddig ötször találkozott egymással, háromszor Pars volt a jobb, kétszer a lengyel. Az egy héttel ezelőtti, turkui találkozójukon Fajdek 82,37-dal a világranglista élére ugrott. Krisztiánnak 81,57 méter az idei legjobbja. A 13 fős mezőnyben ott lesz a másik két magyar Eb-szintes kalapácsvető, Németh Kristóf (Dobó SE) és Hudi Ákos (Haladás) is. A női kalapácsvetőmezőny legnagyobb nevei a világcsúcstartó német Betty Heidler és a lengyel Anita Wlodarczyk. Velük versenyezhet a Dobó SE ifjúsági világbajnoka, junior Eb-ezüstérmese, Gyurátz Réka is.

Az emlékversenyen 17 nemzeti számot is rendeznek, közte a Szuper Liga keretében férfi 400 métert – benne két haladásos futóval, Móricz Bálinttal és Boda Boldizsárral – és diszkoszvetést is két Dobó SE-sel, Kovács Dániellel és Szabó Gyulával.

A Gyulai Memorial 13.40 órakor kezdődik a női kalapácsvetéssel, a férfi kalapácsvetők 15.45-kor kezdenek. A versenyről az M2 23.20-tól ad összefoglalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!