Sport

2014.07.24. 13:25

Hernáth Kornél bravúrja - Három vasi érem a hegyikerékpáros maratonról

Három érmet is szereztek a vasi hegyikerékpárosok a hagyományos Duna Maraton nemzetközi versenyen – elsősorban Hernáth Kornél teljesített bravúrosan.

Tóth Gábor

Idén már a 15. alkalommal rendezték meg a Pilis-hegységben a Duna Maratont, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros (MTB) versenyét. Az erőpróba az Inter-Mountain Series nemzetközi versenysorozat magyar állomása is volt egyben, amelyre hat ország 1069 bringása nevezett. A 32, 71 és 91 km-es távokon a teljes magyar élmezőny rajthoz állt.

Hernáth Kornél középtávon saját korcsoportjában (U19) ás abszolútban is a legjobb lett. Fotó: Agro-Alfa Team

Meredek macskaköves aszfalttal kezdődött a maraton, majd terepen, köves erdei ösvényeken közelítették meg a bringások Pilisszentlászlót. A 32 Celsius fokos meleg és a nehéz pálya alaposan próbára tette az indulókat. Ráadásul a köves talajon sok defekt történt. Az erős, népes mezőnyben eredményesen szerepeltek a vasiak. A legjobban az Agro-Alfa Team versenyzője, Hernáth Kornél tekert – aki idén kirobbanó formában van. A szombathelyi bringás középtávon (71 km) könnyedén nyerte meg saját korosztálya (U19) versenyét, de az abszolút rangsorban is a legjobbnak bizonyult – a szilvásváradi abszolút 3. hely után.

– Nem hittem volna, hogy sikerül, nagyon kihajtottam magam. Folyamatosan próbáltam megszökni, végül az utolsó mászásnál, az utolsó 15 km-en sikerült kialakítanom a győzelemhez szükséges előnyt. Nagyon nagy élmény, nagy eredmény az abszolút első hely ezen a távon – fogalmazott Hernáth Kornél.

Érmet szerzett még Hattyár Dániel – 32 km-en harmadik lett –, valamint Németh Eszter, aki a 71 km-es távon érdemelte ki a bronzot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!