Sport

2014.07.02. 13:15

Pars Krisztián 81 méterrel második

Velenje - Pars Krisztián 81,08 méterrel második lett a Szlovéniai Grand Prix-versenyen a világbajnoki címvédő Pawel Fajdek mögött. A lengyel 82,37 méteres egyéni csúccsal átvette a vezetést a világranglistán a Dobó SE olimpiai bajnokától.

Horváth Erika

Kedden késő este kezdődött a velenjei GP-versenyen a férfi kalapácsvetők viadala 12 résztvevővel. Három olimpiai bajnok is volt a mezőnyben: a 2000-es sydneyi játékokon győztes lengyel Ziolkowski, a 2008-as, pekingi aranyérmes szlovén Kozmus és a 2012-es londoni bajnok Pars Krisztián. Ám Németh Zsolt tanítványának jelenleg nem ők, hanem a világbajnoki címvédő, lengyel Fajdek a legnagyobb riválisa. Pars számára a verseny hamar véget ért, 78,38 méteres kezdődobása után 81,08 méter következett – idén harmadszor ért földet 81 felett a kalapácsa –, a további négy dobáslehetőségével viszont nem élt. Fajdek a harmadik sorozatban talált egy hatalmasat, a 82,37 méterrel – amely 10 centivel nagyobb eddigi egyéni csúcsánál – átvette a vezetést a világranglistán Parstól.

Pars Krisztián jó formában van, de Fajdek nagyobbat dobott. Fotó: Unger Tamás

Krisztián még másnap is zsörtölődött, de nem a „vereség" miatt. – Nem éppen szép eljárás, hogy a mezőnynek a helyszínen kellett szembesülnie azzal, hogy kivették ezt a versenyt a challenge-ből (a nemzetközi szövetség pénzdíjas kalapácsvető versenysorozata). Nagyon mérges voltam, ennek szólt, hogy csak kettőt dobtam. Jó formában vagyok, a 81 könnyen, erőlködés nélkül megvolt. Fajdek mindig nagyon erős, de kevésbé gyors, mint én. Akkor tud csak nagyot dobni, amikor sikerül lábbal utolérnie a kalapácsot. Most ez történt.

A világ jelenlegi két legnagyobb kalapácsvető klasszisa, Pars Krisztián és Pawel Fajdek – immár challenge-versenyen – kedden találkozik újra a Székesfehérváron rendezendő Gyulai István Memorialon. Kalapácsvetés, férfi: 1. Pawel Fajdek (lengyel) 82,37 m – egyéni csúcs, 2. Pars Krisztián (Dobó SE) 81,08, 3. Dilsod Nazarov (tadzsik) 78,16, 4. Marcel Lomnicky (szlovák) 77,39, 5. Szymon Ziolkowski (lengyel) 75,19, 6. Primoz Kozmus (szlovén) (74,73).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!