Sport

2014.08.15. 17:00

Felkészült az U16-os magyar fiú kosárlabda-válogatott

A héten még két edzőmeccset játszott, hétfőn pedig már utazik a B divíziós Európa-bajnokságra az öt vasi fiatalt felvonultató U16-os magyar fiú kosárlabda-válogatott.

Tóth Gábor

Magyarország- Anglia 70-72 (19-26, 20-10, 15-19, 16-17). Nyíregyháza, U16-os felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Sallai I., Gergely Cs., Domán I.

Magyarország: Doktor 7/6, Chester 8, Rudner , Bordács 21, Pápai 4. Csere: Fülöp 1, Kucsora 24/3, Molnár L. 3/3, Németh Á. 2, Kerpel-Fronius G. , Laczó , Kocsis . Szövetségi kapitány: Ferenczi Tamás.

Magyarország- Anglia 86-74 (30-19, 14-18, 18-19, 24-18). Nyregyháza, U16-os felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Sallai I., Gergely Cs., Domán I.

Magyarország: Doktor 8/6, Chester 18/6, Rudner 9, Bordács 6, Pápai 5. Cserék: Fülöp , Kucsora 19/6, Molnár L. 1, Németh Á. , Kerpel-Fronius G. , Durázi 20/9, Kocsis .


A korosztályos kosárcsapat vasi „részlege”. Balról Érsek István, Doktor Péter, Németh Ákos, Molnár Levente, Laczó Levente (Fotó: Szendi Péter)

Szerdán veszített, csütörtökön nyert a korosztályos angol együttes ellen az U16-os magyar kosárlabda-válogatott. Ezzel véget ért a felkészülési időszak, hétfőn reggel útnak indulnak a fiúk Macedóniába, Strumica városába a B divíziós Európa-bajnokságra.

- Hat hetes felkészülés van mögöttünk, remek körülmények között dolgozhattunk, szerintem jó munkát végeztek a srácok, meccsről meccsre fejlődtek, bizakodó vagyok - fogalmazott az öt fős szakmai stáb vasi, körmendi tagja, Érsek István edző. A felkészülési mérkőzéseken is jól muzsikált a csapat, egységes, motivált a társaság. Ugyanakkor ez egy beugró korosztály, a mezőny most mutatja meg magát az európai porondon vagyis elég nehéz felmérni az erőviszonyokat. Az alapcélunk az, hogy jussunk tovább a csoportunkból, verekedjük be magunkat a legjobb nyolc közé, ott pedig már minden megtörténhet. Az Eb első három helyezettje jut fel az A divízióba, ez a titkos, nagyon titkos célunk. A 12 fős keretben mind az öt Vas megyei játékos helyet kapott. A falcós Durázi Krisztofer szerencsére felépült talpsérüléséből, teljes értékű játékos, a körmendi színeket pedig Doktor Péter, Laczó Levente, Molnár Levente és Németh Ákos képviseli. Mindegyikükre fontos szerep vár a kontinenstornán, bízom bennük.

A magyar válogatott a C csoportba került Írország, Csehország, Bulgária, Hollandia társaságában.

A magyar válogatott programja, csütörtök, 18.45: Magyarország- Bulgária. Péntek, 16.30: Magyarország- Írország. Szombat, 21.00: Magyarország- Hollandia. Vasárnap, 16.30: Magyarország- Csehország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!