Sport

2014.08.12. 16:20

Roncsderbi sok vasi éremmel

Hajmáskér - A negyedik futammal folytatódott a 2014-es országos roncsderbi bajnokság. A vasi pilóták remekeltek.

Tóth Gábor

A Veszprém megyei településen a nyári szabadságok miatt kicsit gyér mezőny jött össze, csupán 50 autó állt rajthoz. Mindez azonban nem zavarta a résztvevőket, akik parázs csatákat vívtak egymással. Közeleg ugyanis a bajnokság vége, már csak három futam van hátra, vagyis egyre éleződnek a küzdelmek. A rendezés tökéletes volt; csak az okozott némi gondot a pilótáknak, hogy délelőtt esett az eső, így csúszós pályán kellet autózniuk.

A szombathelyi Berta Norbert ismét jól forgatta a kormányt, zsinórban másodszor nyert versenyt széria kicsi kategóriában.

Fotó: Auto-Crash Szombathely SE

Az Auto-Crash Szombathely SE versenyzői parádés futamot produkáltak, Németh Frigyes (ő kétszer nyert), Berta Norbert, Erdős Bernadett és Korándi Balázs révén öt(!) aranyérmet nyertek. Az Autó Sport Klub Rum pilótái is jól teljesítettek, Viszket Krisztián begyűjtött egy bajnoki címet, de több érem is összejött.

Vasi eredmények, szuperfutam: 1. Németh Frigyes (AC). Épített kategória: 3. Tóth Péter (Rum). Széria nagy: 1. Németh Frigyes (AC), 2. Pék Ferenc (AC). Széria közép: 1. Viszket Krisztián (Rum). Széria kicsi: 1. Berta Norbert (AC). Lada: 2. Grasanovics László (AC). Női: 1. Erdős Bernadett (AC), 3. Dancs Gertrúd (AC). Ifi I.: 2. László Dániel (Rum). Ifi III.: 1. Korándi Balázs (AC), 2. Németh Laura (Rum).

A pontverseny állása: 1. Auto-Crash Szombathely SE 120 pont, 2. Kustánszeg Sportegyesület 120, 3. Autó Sport Klub Rum 110. A következő, 5. futam: augusztus 24., vasárnap, Királyszentistván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!