Sport

2014.09.18. 14:20

A Göcsej Kupán a körmendi kosarasok

Körmend - A hétvégén a háromnapos Gumiflex Göcsej Kupa nemzetközi felkészülési tornán vesz részt az Egis Körmend kosárlabdacsapata. Pénteken 12.45-kor a Bajai Bácska ellen kezdenek a piros-feketék Zalaegerszegen.

Horváth Erika

Eddig még nem érezhette meg a győzelem ízét az alaposan átalakított kerettel készülő Egis Körmend csapata. Három ausztriai felkészülési mérkőzésen és két hét edzőtáboron vannak túl. Bár Németújváron a kezükben volt a meccs, végül két hosszabbításban alulmaradtak, mint ahogy első alkalommal Felsőőrön és végül Fürstenfelden is, ahol sokáig magabiztosan vezettek.

A következő megmérettetés a hagyományos, és most már 45. alkalommal létrehozott Gumiflex Göcsej Kupa lesz a hétvégén, Zalaegerszegen. A piros-feketék pénteken korai időpontban, 12.45 órakor a Bajai Bácska FKE együttesével találkoznak. Meglepő lenne, ha nem szerezné meg első őszi sikerét a csapat az NB I. B csoportjában szereplő bajaiak ellen. Szombaton a csoport másik két csapatából eredménytől függően vagy a szlovén GE Grosuplje gárdájával, vagy pedig a Jászberényi KSE együttesével találkoznak a piros-feketék 17.15-kor. Az első párosítások győztesei, illetve vesztesei mérkőznek meg egymással, így alakul ki a csoportok végeredménye.

Vasárnap a két csoportban azonos helyezést elért gárdák játsszák a helyosztókat, így a döntőben a két csoportgyőztes mérheti össze erejét. (A helyosztók kezdési időpontja. 9.00: 7. helyért (A4. B4.). 14.15: 5. helyért (A3. B3.). 16.00: 3. helyért (A2. B2.). 17.45: döntő (A1. B1.).

A másik ágon a Zalakerámia ZTE KK, a Sopron KC, a MAFC és a másodosztályú Pannon Egyetem Veszprém KK mérkőzik meg egymással.

A körmendieknél a legutóbbi edzőmérkőzés óta nincs változás a keretben, és minden bizonnyal ezúttal már pályára lép a legutóbbi kiszemelt, Walter Lemon Jr. is. Sérülés nem hátráltatja a piros-feketéket, akik terem hiányában Németújváron tartják edzéseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!