Sport

2014.09.17. 17:40

Bende nemzetközi bronza

Győr - Bende Bence nemzetközi bronzérmével remekül kezdte a 2014/2015-ös idényt a Szombathelyi Vívóakadémia.

Horváth Erika

Az idény első megmérettetése az Európa kadet körverseny magyarországi győri állomása volt, ahol női és férfi tőrben, valamint férfi párbajtőrben több mint 30 ország közel 600 vívója lépett pástra. A párbajtőrözők 162 fős mezőnyében (32-en lehettek csak magyarok) a Szombathelyi Vívóakadémia három versenyzője próbált szerencsét. A selejtezőkörből mindhárman három győzelemmel és két vereséggel jutottak fel a 128-as táblára. Horváth Mátyás a 64-be már nem került be, szoros asszóban, 15-14-re kikapott Bánságitól (Veresegyház). Kovács Kornél viszont legyőzte a román Ciovicát (15-13), de a vasasos Koch Mátéval szemben 15-9-re elvérzett a 32 közé jutásért.

Bende Bence az értékes bronzzal és edzőjével, Patócs Zsolttal (Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia)

Bende Bence viszont egészen az elődöntőig masírozott. Először az orosz Csicsev ellen nyert 11-re, majd a szlovák Reclót verte 13-ra. Ez a 32 között a vigaszágas táblát jelentette számára. Ott is folytatta remeklést: 11-re verte az olasz Toraccát, majd az orosz Sikirint 15-9-re. A következő asszóját már a nyolcba jutásért vívta: az olasz Preziosit is magabiztosan, 15-10-re győzte le. Majd a negyeddöntőben az ukrán Zaparát 15-13-ra múlta felül. A döntőért Limarevvel a verseny későbbi győztesével került össze Bence, csak az orosz tudta megállítani (13-15).

Végeredmény: 1. Limarev (orosz), 2. Nagy Dávid (Vasas), 3. Bende Bence (Szombathelyi Vívóakadémia) és Preziosi (olasz).

Legközelebb szeptember 27-én Zrenjaninban rendeznek európai körversenyt a lány párbajtőrözőknek, ahol Szabó Viktória képviseli a Szombathelyi Vívóakadémiát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!