Sport

2014.09.03. 16:15

Bronz a madridi U18-as vízilabda vb-ről

A spanyolországi, madridi U18-as vízilabda világbajnokságon bronzérmet szerzett a magyar női válogatott. A csapatnak fontos tagja volt a szombathelyi Varga Viktória.

Tóth Gábor

Varga Viktória már egészen kicsi korában megismerkedett a vízzel, a Gothard Jenő Általános Iskolában pedig a vízilabdával. Versenyszerűen az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületben (AVUS) kezdett el pólózni. Hamar kitűnt a tehetségével, az általános iskola utolsó két évében már a budapesti UVSE játékosa volt. A 8. osztály befejezése után költözött a fővárosba, és kezdte el a Kolping gimnáziumot. Majd a jobb körülmények miatt, az előrelépés, a fejlődés reményében egy éve a BVSC együttesébe igazolt igaz, kettős igazolással szerepel a zuglóiaknál, ugyanis egyben az AVUS játékosa is. Viki két éve már a felnőtt női OB I-ben edződik. Tavaly az U17-es válogatottal Törökörszágban, az isztambuli Európa-bajnokságon ötödik lett. A napokban pedig az U18-as válogatott tagjaként Spanyolországban, Madridban szerzett világbajnoki bronzérmet. Csak szeptember végén tölti be a 17. életévét, tehát idősebbek között kellett helytállnia. Sikerült is neki, hiszen alapembere volt a csapatnak, elsősorban védekezésben voltak feladatai, de négy gólt is jegyzett a tornán.

Az U18-as vízilabda vb-n bronzérmes Varga Viktória  (Fotó: Romsics Zsuzsa)

- Ebben a bronzéremben tíz év munkája van, nagyon boldog vagyok, hogy idáig eljuthattam - fogalmazott Varga Viktória. - Szép élményekkel, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam. A jövőben igyekszem még jobb játékossá válni. Először is az OB I-es mezőnyből szeretnék kiemelkedni. Két év múlva rendezik Mexikóban az U20-as vb-t, amelyen szintén részt akarok venni. Ez a vb-bronzérem az első jelentősebb trófeám, most már tudom, hogy milyen felemelő érzés egy sikeres csapat játékosának lenni. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több szép eredményt érjek el a medencében. Sok jó edzővel dolgoztam, de Kiss Istvánt, aki az Aligátoroknál foglakozott velem, mindenképpen ki kell emelnem rengeteget tett értem. Ha itthon vagyok, és van időm, a mai napig eljárok edzeni az uszodába az Aligátorokhoz, tartom a kapcsolatot nevelőegyesületemmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!