Sport

2014.09.18. 13:10

Péntektől vasárnapig kosaraznak

Szombathely - Péntektől vasárnapig az 5. Horváth Zoltán Emléktornának ad otthont az Arena Savaria. Három nap alatt a házigazda Falco a Paks, a Szolnok és a szlovák Komárom ellen is pályára lép.

Tóth Gábor

A Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata több mint egy hónapja, augusztus 11-én kezdte el a felkészülés a 2014/2015-ös szezonra. Azóta jónéhány munkanap és négy edzőmeccs van a fiúk mögött. A hétvégén komoly erőpróba vár a szombathelyi társaságra, hiszen igen erősre sikeredett az idei emléktorna. Itt lesz Szombathelyen ugyanis a tavalyi döntő két résztvevője, a címvédő ötszörös bajnok (és kupagyőztes) Szolnoki Olaj KK, az ezüstérmes négyszeres bajnok Atomerőmű SE Paks, valamint a szlovák élvonal meghatározó csapata, a MBK Rieker Komarno.

- Sok edzőmérkőzést játszunk, de nincs ezzel semmi gond, így derülnek ki a hibák, így érik egyre jobban össze a társaság - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. Egyébként úgy vélem, hogy meccsről meccsre javulunk ettől függtelenül sok még a tennivalónk. Apró, de fontos dolgokban kellene előrelépnünk. Az emléktorna még nem főpróba, de komoly, fontos állomása a felkészülésünknek. Hazai pályán, saját közönség előtt játszunk, ráadásul roppant erős csapatok ellen. Örülni fogok, ha az edzéseken gyakoroltakat viszont fogom látni a pályán, de az eredmény sem lehet másodlagos számunkra. Hiszen Zoli emlékére kosarazunk, ennek megfelelő hozzáállást várok a fiúktól. A Szolnok és a Paks is kész kerettel érkezik, Vélhetően mindkét csapat ott lesz az NB I. élmezőnyében. Vagyis tökéletes erőfelmérő vár ránk. A felkészülési időszak egyik legerősebb tornáját rendezzük, de szeretném, ha a jövőre a Körmend is elfogadná a meghívásunkat. Akkor valóban egy olyan torna házigazdái lehetnénk, amely méltó Zoli emlékéhez, továbbá a szakma, valamint a szurkolók minden igényét kielégíti.

Menetrend, péntek: Szolnok- Komárom (16.30), megemlékezés, koszorúzás, az ifjúsági olimpiai játékok résztvevőinek köszöntése (18.15), megnyitó (18.45), Falco -Paks (19.00. Szombat: SZoESE-Sportiskola -Wienna 87 (női edzőmérkőzés, 13.00), Komárom-Falco (16.15), Paks -Szolnok (18.30). Vasárnap: Paks- Komárom (16.00), Falco -Szolnok (18.00), eredményhirdetés (19.45).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!