Sport

2014.09.04. 18:40

Reális az U16-osok hetedik helye az Eb-n

Körmend - A magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott hetedik helyen végzett a korosztály B divíziós Európa-bajnokságán. Érsek István szerint reális ez a helyezés.

Horváth Erika

A macedóniai, 20 csapatos B divíziós Eb-t a hetedik helyen fejezte be a magyar U16-os válogatott. A csapat öt győzelmet és egy vereséget számlált, tulajdonképpen egy ponton (a csehektől elszenvedett 65-64-es vereségen) múlott, hogy csak az 5 8. helyért játszhatott, és nem jutott a legjobb négybe.

Ferenczi Tamás vezetőedző egyik segítője a Körmendi Törpördögök edzője, Érsek István volt. A válogatottban csapatából négyen Doktor Péter, Laczó Levente, Molnár Levente és Németh Ákos , a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiából pedig Durázi Krisztofer képviselhette a vasi színeket.

Érsek István az U16-os válogatott egyik edzőjeként vett részt az Európa-bajnokságon (Fotó: MKOSZ)

- Az alapvető célunk az volt, hogy csoportunkban az első két hely valamelyikén végezzünk, azaz jussunk be a nyolc közé. Ezt teljesítettük - szögezte le Érsek István. A bolgárok és a hollandok legyőzése nagy teljesítmény volt, utóbbi meccs nagyon sokat kivett belőlünk. Sajnos másnap játszottunk a csehek ellen. Egyetlen ponton múlott, hogy nem mi lettünk a csoportelsők. Ha fordítva alakul, akkor a csehek helyett mi juthattunk volna a négybe. Montenegró ellen nagy pofonba szaladtunk bele, de végül ők lettek az elsők, teljesen más dimenzióban játszottak. Még a belgáktól kaptunk ki négy ponttal, ők hihetetlenül gyorsak voltak, mintha motorral száguldoztak voltak a pályán. A hetedik helyet reálisnak tartom. Az előttünk végzők közül csak a csehek tartoztak a verhető kategóriába. A legszembetűnőbb tapasztalat az volt, hogy jó úton haladunk, a fiúk gyorsak, ruganyosak. Ám magasságban és fizikálisan nagyon el vagyunk maradva az élmezőnytől. Ami az öt Vas megyei fiút illeti, maximális dicséretet érdemelnek. Nagyon nagy áldozatot hoztak, az egész nyarat végigdolgozták az Eb-ért. És hihetetlenül sokat fejlődtek ez idő alatt. Vannak, akik több lehetőséghez jutottak, akadnak, akik kevesebbhez. Voltak jobb és kevésbé jó meccseik is. Ám az akaratukra, a hozzáállásukra nem lehetett panasz, igazán odatették magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!