Sport

2014.11.17. 17:55

A második siker, a Haladás még a tabella élén áll

Szombathely - Második bajnokiján is magabiztosan nyert a Haladás VSE-Infraplan NB I-es sakkcsapata.

Horváth Erika

Haladás VSE-Infraplan HÜSI SC 9-3. Szombathely, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

Az éltáblán Ruck Róbert nagymester egyenlő megnyitás után tudásbeli fölényét kihasználva felőrölte ellenfele védelmét (1-0). Petrik Tomás ifjú ellenfele már a 15. lépés után időzavarba került, amellyel hibák is együtt jártak. A szlovák nagymester simán nyert (1-0). Németh Miklós sötéttel a megnyitás után gyalogelőnybe került. Riválisának volt kompenzációja, ezt leszerelte, de csak nagyon hosszú végjátékban, öt és fél óra után tudta érvényesíteni gyalogelőnyét (1-0). Kovács Gábor kihasználva, hogy vetélytársa a középjátékban hibázott, meggyőzően nyert (1-0).


Magyar András hibátlan a szezonban. Első két meccsét az NB II-es, utóbbi kettőt az NB I-es csapatban nyerte
Fotó: Tímár Gergely

Petényi Tamás a megnyitás után feladásközeli helyzetbe került, ám ellenfele hibázott. Végül hat órás küzdelem után gyalogelőnyös huszárvégjátékban nyert (1-0). Nagy Gábor a megnyitás után rontott és hátrányba került. Rutinjának köszönhetően sikerült megmentenie a fél pontot (1/2-1/2). Mészáros Michal végig egyenlő állásban döntetlenben egyezett meg ellenfelével. (1/2-1/2). Trbojevic Mladen hamar gyalogelőnyt szerzett, és szép kombinációval nagyon gyorsan nyert (1-0). Lakos Nikoletta egyenlő megnyitás után a 20. lépésben időzavarba került, és ezt sikerült riválisának kihasználnia (0-1). Pergel László a megnyitás után halvány előnybe került, és jó végjáték-tehchnikájának köszönhetően nyert (1-0). Magyar András gyalogelőnyét ellenfele egy kombinációban visszaszerezte. Aztán utóbbi hibázott, a szombathelyi sakkozó pedig az adódó eséllyel élni tudott (1-0). A 15 éves Szukics Ádám először szerepelt az NB I-es csapatban. A középjátékban vezérelőnyre tett szert, de túl korán időzavarba került, és emiatt vesztett (0-1).

A HVSE két forduló után a táblázat élén áll, de még csak ezután legközelebb két hét múlva Pakson jön a neheze. Győzött: Ruck R., Petrik, Németh M., Kovács G., Petényi, Trbojevic, Pergel, Magyar. Remizett: Nagy G., Mészáros.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!